Politiker ur kommunstyrelsens arbetsutskott besökte Ica Maxi i Borgås, Kungsbacka. Joacim Lövgren driver Ica Maxi i Borgås, Kungsbacka.

Maxi satsar på personalen

De första tio månaderna var lite sega, men därefter har det gått i raketfart på Maxi i Borgås. – Det händer mycket i det här området och det har vi glädje av, berättade Joacim Lövgren när kommunstyrelsens arbetsutskott kom på besök.

För åtta år sedan slog Ica Maxi upp portarna i Borgås. Handlaren Joacim Lövgren hade då lämnat Mullsjö och sin Ica Supermarket för att starta en större verksamhet.

– Här har vi 7 000 kvadratmeter butiksyta. Vi är bland de större Ica-butikerna i Sverige och vi hoppas på fortsatt utveckling. Lokalerna räcker till för att växa, både i sortiment och i antal anställda.

Alla ska göra mål på samma planhalva

Med från start har också butikschefen Andreas Jendestig varit. Han berättade om satsningar på utbildning och personalvård.

– De kommande tre åren kommer vi ha extra fokus på personalfrågor och värdegrund. Vi drar igång med en kick-off inom kort, därefter kommer det vara löpande utbildningsinsatser. Vi tror att det blir allt viktigare för våra kunder hur man blir bemött i butiken.

Lövengren utvecklade resonemanget med en sportreferens.

– Jag brukar jämföra oss med ett fotbollslag. Det är viktigt att alla spelare har samma uppfattning om vilken planhalva man ska göra mål på. Nu jobbar vi med att alla ska förstå vart vi ska, och att alla ska vilja gå den vägen.

Utmaningar

Trots en bra utveckling finns det så klart saker som kan bli bättre, och Lövgren passade på att skicka med en fråga om skyltning.

– Ja, våra lokaler är fantastiska, både butiksytan och lagerytan funkar hur bra som helst. Det vi upplever är snarare att läget här fortfarande är lite anonymt. Vi hoppas att det kan komma upp tydligare skyltar vid bland annat Varla-infarten och att vi kan få tillåtelse att ha en tydlig skylt in till vår parkering.

Näringslivschef Elinor Filipsson om arbetet med kommunens skyltning.

– Kommunen har sett över vägvisningsskyltarna och framöver kommer det att bli tydligare hänvisning till de olika områdena i Kungsbacka. Utmaningen är önskemålet om reklamskyltar. Vi är igång med att hitta ett helhetsgrepp, och jag hoppas att vi snart kan gå i mål med det arbetet. 

Om företagsbesöken

Med på besöket på Maxi var Lisa Andersson (M), Hans Forsberg (M), Fredrik Hansson (C), och kommunens näringslivsenhet Elinor Filipsson och Elisabeth Ankarcrona.

Vill du veta mer om politikernas företagsbesök, klicka här

Kontakta gärna