Hett tryck i Fjärås

Kommunstyrelsens arbetsutskott besökte Hot Screen, ett företag som sedan ett halvår tillbaka huserar i den stora moderna byggnaden precis vid E6:ans påfart i Fjärås. Här trycks värmetransfers.

På Hot Screen arbetar 30 medarbetare i nya och miljövänliga lokaler. Till Fjärås gick flytten för ett halvår sedan. De behövde bättre plats för att tillverka värmetransfers, det vill säga dekaler som sedan trycks på textil med hjälp av värme. Oftast hamnar dekalerna på arbetskläder och olika typer av reklamartiklar. 

Här är miljön viktig

Ett tryckeri kan tänkas vara en bullrig och lite smutsig plats men Hot Screen har satsat mycket på både arbetsmiljön och en hållbar produktionsprocess. Hot Screen har ett eget reningsverk, där allt vatten renas innan det släpps ut. Alldeles blått är vattnet innan rening, smurfblått beskriver Fredrik Skanselid, ägare och vd för Hot Screen, det.

- Inget släpps orenat ut i Kungsbackas nät. När det renats färdigt är vattnet nästan helt klart och med ett neutralt PH-värde. Jag har till och med testat att dricka vattnet, säger Fredrik men erkänner med ett skratt att det inte var så gott. Vi kunde byta till denna teknik när vi flyttade hit och det är klart att det är dyrt att rena själv, men det lönar sig. Vi är Europas renaste transfertryckeri bland annat tack vare reningsverket.

I produktionen pågår ett intensivt arbete. Lokalerna med jättetavlor av ljudabsorberande material och behaglig belysning som efterliknar dagsljus, ger ett visst lugn i en vanligen stökig miljö. Tillverkningen här sker i många steg men mycket är automatiserat numera. Det är stor skillnad mot tidigare.

- Vi startade i perfekt tid, när den digitala tekniken redan var här och det har vi haft nytta av.  Här jobbar vi också enligt Lean-konceptet, för med de stora volymer vi har behövde vi hitta ett sätt att effektivisera men ändå hålla hög kvalitet, berättar Fredrik. 

Företaget växer så det knakar

Nyligen köpte Hot Screen en intilliggande tomt. Ska man fortsätta växa i samma takt så behövs plats för ytterligare några utrymmeskrävande tryckpressar.

- Det går väldigt bra, här har vi 3800 kvm och mer resurser, nu har vi vuxit med 11 medarbetare på två år och har startat en egen försäljningsavdelning, fortsätter Fredrik Skanselid.

Så vem vet, snart sätts kanske nästa bygge igång. 

Kontakta gärna

Kontakta gärna