Anmäl dig till Familjeloppet

Söndag 11 juni klockan 10-14 är det dags för Familjeloppet. Välkomna stora och små att delta i loppet på Tingbergsvallen i Kungsbacka!

Alla kan vara med oavsett ålder. Ni väljer själva om ni vill springa, jogga eller gå. Bjud med vänner och bekanta till en rolig familjedag! Hela dagen är kostnadsfri för barn och vuxna. Tillsammans kommer vi att springa en sträcka på 1,5 kilometer. Alla barn som deltar får en medalj.

Prova på-aktiviteter

Efter loppet bjuder dagen på roliga överraskningar och varierande utmaningar i rörelsens tecken. Lokala idrottsföreningar håller i prova på-aktiviteter för både barn och vuxna. Kom och prova på dans, fotboll, volleyboll, gymnastik, armbrytning, skateboard, kickbike, ansiktsmålning och mycket mer.

Anmälan

För att springa Familjeloppet behöver du anmäla minst en vuxen och minst ett barn. Du anmäler dig på En Frisk Generations webbsida.

Dagens schema

10-10.30 Uthämtning av nummerlappar
10.40 Gemensam uppvärmning
11.00 Start för Familjeloppet
11.30-14.00 Prova på-aktiviteter

Vad är En Frisk Generation?

Familjeloppet sker i samarbete med stiftelsen En Frisk Generation som har visionen att Sverige ska ha världens friskaste barn. Kungsbacka kommun samarbetar med En Frisk Generation sedan hösten 2014. Genom satsningen ska barnfamiljer får verktyg och motivation till att stärka sin hälsa och hitta drivkrafter till en aktiv livsstil.

Under hösten 2017 erbjuder Kungsbacka kommun och En Frisk Generation regelbundna fysiska aktiviteter för barn i årskurs två på Gullregnsskolan och Tingbergsskolan.

Här kan du läsa mer om verksamheten En Frisk Generation.