Välkommenskylt på Gullregnsskolan_foto: Kristina Axelsson Deltagare i En Frisk Generation_foto Kristina Axelsson Rektor Eva Ring och ungdomskonsulent Eva Bjälkander hälsar välkommen. Foto: Kristina Axelsson Prins Daniel på Gullregnsskolan_foto Kristina Axelsson Barn på Gullregnsskolan med Prins Daniel. Foto: Kristina Axelsson Prins Daniel besöker barn och familjer som deltar i En Frisk Generation på Gullregnsskolan_foto Kristina Axelsson Prins Daniel gör friidrott med barnen i En Frisk Generation på Gullregnsskolan_foto Kristina Axelsson Barn på Gullregnsskolan tar en selfie med Prins Daniel_foto Kristina Axelsson Prins Daniel träffar barn som tränar friidrott i En Frisk Generation på Gullregnsskolan_foto Kristina Axelsson Prins Daniel tittar på barnen som tränar i En Frisk Generation på Gullregnsskolan_foto Kristina Axelsson

Prins Daniel besökte Gullregnsskolan

Under torsdagen besökte Prins Daniel Kungsbacka kommun och Gullregnsskolan.

Efter ett besök i Stadshuset åkte Prinsen till Gullregnsskolan för att möta barn och deras familjer som deltar i verksamheten En Frisk Generation.

För barnen blev det många selfies med Prins Daniel, men också lite tid för kvällens friidrottsaktivitet med föreningen IF Rigor och ungdomskonsulenter från Kultur & Fritid. Prins Daniel peppade barnen under träningen och provade själv på att hoppa i rockringar.

Under året har barn från årskurs 2 på Gullregnsskolan och deras familjer två gånger i veckan träffats för gemensamma fysiska aktiviteter och gemensamma måltider. Verksamheten är ett samarbete mellan Kungsbacka kommun och stiftelsen En Frisk Generation. Syftet är att barnfamiljer ska få verktyg och motivation för att stärka sin hälsa och hitta drivkrafter till en aktiv livsstil.

Ungdomkonsulenter på förvaltningen för Kultur & Fritid håller i verksamheten på Gullregnsskolan och kommer att starta upp på Tingbergsskolan till hösten.

Här kan du läsa mer om En Frisk Generation och anmäla ditt barn.