Foto: Kristoffer Karlsson Foto: Kristoffer Karlsson Foto: Kristoffer Karlsson

Susanne vill vara en närvarande chef

En lugn dag på äldreboendet i Åsa. Den tidiga vårsolen skiner in genom de stora fönstren och Susanne Törnberg-Gårdström sitter och myser tillsammans med kollegorna och de boende i köket. Kafferasten är självskriven. Som enhetschef har hon gjort ett avgörande val. Hon är här på plats.

 Med sin bakgrund hade Susanne Törnberg-Gårdström kunnat vara var som helst. Som utbildad sjuksköterska jobbade hon på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i 25 år. Efter flytten till Kungsbacka fortsatte hon arbeta som sjuksköterska en kort tid, men kände efter ett kort projektarbete med datadokumentation att hon hade vårdat klart.

Idag har hon varit enhetschef i äldreomsorgen i tio år, men har egentligen aldrig slutat vårda. 

– Mitt jobb går ut på att värna om personalen och de boende. Jag har många möten och reser mycket, men det roligaste är att vara nära och se till att varje dag blir jättebra. 

Betydelsen av kontorets plats

Det är just närheten hon lyfter fram som det roligaste med jobbet. I vardagen ingår en del administrativa uppgifter som budget och arbetsmiljö. Många av Susannes kollegor jobbar därför inne i Kungsbacka. Hon själv har valt att stanna på äldreboendet i Åsa.

– Jag har mitt kontor här och det känner jag är oerhört viktigt. När det dyker upp problem går det oftast att lösa dem väldigt snabbt när man är på plats. 

Karriärval i Kungsbacka kommun

– Kungsbacka har varit väldigt flexibla, man har möjlighet att utvecklas, att pröva på nya saker hela tiden. 

Susanne pratar om flytten till Kungsbacka och möjligheten att byta jobb. För den som vill sadla om mitt i livet är Susanne Törnberg-Gårdström ett exempel på att det går bra. Hon har till och med blivit erbjuden andra jobb, men känner att hon har hittat rätt.

En vanlig dag

– Jag är här vid halv åtta och samlar personalen från de två enheterna. Vi stämmer av dagen, om natten varit lugn, om någon är sjuk. Sedan går de ut och jobbar och mina administrativa uppgifter börjar. Det är mycket möten och jag reser mycket. Jag försöker också vara ute på enheterna minst en gång om dagen för att möta de gamla och se till att de har det bra. 

Vårsol i fönstret och kaffe i handen känns som starten på en bra dag på Åsa äldreboende.  

Läs mer om arbetet i äldreomsorgen

Sök lediga jobb inom Vård, Omsorg & Socialt arbete