Ulrika Lundén arbetar är en av våra medarbetare som arbetar inom förvaltningen Förskola & Grundskola.

”Det har alltid varit nya utmaningar på jobbet”

Ulrika Lundén är en av våra medarbetare som arbetat över 25 år i kommunen. Hon är utbildad förskollärare och lärare och arbetar i dag som chef. Vi blev nyfikna på vad som driver henne att arbeta hos oss, hur resan har sett ut och vad hon arbetar med idag.

– Jag arbetar som förskolechef över öppen förskola, är chef för dagbarnvårdarna och chef på Ögärdets förskola i Fjärås. Mina medarbetare finns bland annat ute i de olika verksamheterna på de öppna förskolorna, berättar Ulrika Lundén.

Älskar möten med människor

Ulrika älskar alla möten med människor och möjligheten att faktiskt göra olika saker i sin tjänst. Hon har arbetat med öppen förskola i över 10 år och möter hela tiden nya kollegor och invånare i sin vardag. Det är just alla dessa möten som driver Ulrika och bidrar till att hon trivs bra på jobbet.

Hon tycker hon har haft stor möjlighet att påverka sitt arbete under sina år som anställd i kommunen. De utmaningar hon ställs inför idag är bland annat att utöva ett ledarskap på distans, men hon är ofta ute i de olika pedagogiska miljöerna och möter sina medarbetare där.

Året var 1991

Ulrika började sin karriär vid kommunen år 1991 då hon sökte anställning. Uppdraget var att starta upp nya fritidshem. När det var klart fortsatte hon under några år att starta upp fler verksamheter. Det fanns hela tiden ett behov av nya avdelningar inom kommunens förskolor och fritidshem.

– Det blev lite av mina grej att vara med vid uppstarta av nya avdelningar. Efter några år hade jag varit med i många olika projekt och kunde det där med att starta upp verksamheter, så det bara rullade på, berättar Ulrika.

Viktigt med uppmuntran

– Jag har alltid trivs bra med att starta upp saker, det händer hela tiden något nytt och jobbet har aldrig blivit tråkigt eller enformigt. Det har hela tiden varit nya utmaningar att ta sig an och jag har alltid blivit uppmuntrad av mina chefer, berättar Ulrika.

Via kommunen tog hon även chansen att vidareutbilda sig och läste till lärare i grundskolans tidigare år. Det var roligt och en bra möjlighet till kompetensutveckling.

Hon är glad över att fått möjlighet att arbeta med olika delar inom kommunen och tycker Kungsbacka kommun är en arbetsgivare där man får möjlighet att påverka. I hennes fall i uppstart av verksamheter men även i det dagliga arbetet som hon leder idag.

Länk till våra lediga jobba i kommunen