Pluspolarekort

Med Pluspolarekort kan du som har en funktionsvariation ta med dig en vän som stöd, hjälp eller bara som sällskap när du vill ta del av fritids- och kulturutbudet i Kungsbacka.

Du betalar entré - Pluspolaren följer med gratis

Du som är i behov av en Pluspolare ansöker om Pluspolarekort hos kommunen. Du besöker sedan våra verksamheter där du betalar för entrén eller aktiviteten och din Pluspolare följer med utan att betala.

Pluspolarekortet är kostnadsfritt och kortet är personligt. Pluspolarekortet gäller i 5 år åt gången.

Pluspolarekortet kan användas till de flesta av Kultur & Fritids verksamheter, till exempel entré till simhallarna och ishallen, entrébelagda ungdomsarrangemang och Kulturskolans verksamheter.

Det krav som ställs för att bli beviljad ett Pluspolare-kort är att du inte kan ta del av aktiviteter och arrangemang på egen hand och att detta intygas av en referensperson. Pluspolarekort kan sökas av dig som är skriven i Kungsbacka kommun.

Ett komplement till ledsagarservice 

Pluspolarekortet ska ses som ett komplement till den hjälp som går att få med ledsagarservice efter beslut enligt LSS, lagen om stöd och service. Pluspolarekort kan sökas även av personer som inte beviljats ledsagarservice.

Ansök om Pluspolarekort

Vi behöver ett foto på dig till ditt Pluspolarekort. Skicka ett foto likt ett passfoto till oss på fritid.folkhalsa@kungsbacka.se. Kom ihåg att skriva ditt namn i mejlet när du skickar in ditt foto.

Referensperson som kan intyga den sökandes funktionsvariation. Till exempel läkare, kurator, sjuksköterska. Ej närstående person.

Kontakta gärna

Administratör Kerstin Ohlsson
0300-83 78 48
kerstin.ohlsson@kungsbacka.se