Skolbio

Här kan du se vårens filmutbud för elever i för- och grundskolan samt gymnasiet.

Nytt för i år är att alla föreställningarna bokas direkt via en länk till Simple Sign-up. Det finns en länk till respektive film och visningstillfälle. Länkarna finns på Biostaden  Facklans hemsida under fliken Skolbio.

Besked om plats

Du får besked om plats i samma stund som du gör din anmälan! Ett bekräftelsemejl från Simple-Signup kommer direkt till din inbox. Kom ihåg att boka platser även till pedagogerna, men fakturan avser endast antal elever.

Om man inte får plats

Antal lediga platser till respektive föreställning uppdateras efter varje bokning.
”Rullgardinen” där man bokar antal platser tillåter bokning av endast det maxantal som finns lediga i salongen.  När salongen är fullbokad kommer man att kunna boka flera platser i en så kallad ”Extra salong”.

Viktigt att tänka på: för att "Extra salongen" ska vara tillgänglig måste ordinarie salongen vara full. Till exempel, om du vill boka 30 platser, men endast 10 platser finns kvar måste du boka dessa 10 platser först och sedan göra en ny bokning via samma länk. Rullgardinen kommer att avse en Extra salong och du bokar de resterande 20 platserna. Facklan kommer att hantera din bokning manuellt och kontakta dig för att försäkra att visningen i Extra salongen blir av.

Kostnad

Platserna kostar 20 kronor per elev. Tänk på att du måste boka antal platser inklusive lärare när du bokar. Förvaltningen för Kultur & Fritid internfakturerar elevplatserna.
Du behöver inga fysiska biljetter, det räcker med bokningen.

Bussar

Din pedagogiska enhet har en pott med pengar för att bekosta resor till kultur- och natur- resmål. Vid frågor kontakta din rektor, förskolechef eller Astrid Tengelin, utvecklingsledare Förskola & Grundskola: astrid.tengelin@kungsbacka.se 

Skolbioprogrammet våren 2018

Förskolebio  Jazoo-festen
Utan tal, 30 minuter
Spelperiod:  vecka 8 (19-23 februari) och vecka 9 (26 feb till 2 mars) klockan 10

I en glänta i skogen har jordens alla djur samlats till en sjusjungande fest. Rovdjur och växtätare, stora djur och små. Näktergalen hämtar elefanten och aporna, kängurun och koalan och de andra djuren. Koalan vill hoppa som en känguru, isbjörnen får hjälp att hitta hem av en blåval och flodhästen lyckas rymma från zoo.

Trailer  

Åk F-3 Paddington 2
Svenskt tal, 1 timme 43 minuter
Spelperiod: vecka 10 (5 mars- 9 mars)  klockan 9

Paddington har flyttat in hos familjen Brown i London. När Paddington letar efter den perfekta presenten till sin faster Lucys hundraårsdag hittar han en bok i herr Grubers butik. För att ha råd att köpa boken måste Paddington ta en rad märkliga jobb. Men när boken blir stulen försöker Paddington och familjen Brown spåra tjuven.
Trailer


Åk 4-6 Livet enligt Nino
80 minuter, holländskt tal, svensk text
Spelperiod:  vecka 11 (12 mars- 16 mars) klockan 9

När åttaårige Ninos mamma plötsligt dör rasar vardagen samman för hans familj. Pappan är oförmögen att ta hand om sina barn och Nino och hans storebror får klara sig själva, vilket innebär att de gör lite som de vill. Nino har en kanin som han pratar med. När det talas om fosterhem och installeras övervakningskameror i hemmet tar sig pappan samman.

Trailer (trailern är textat på engelska)

Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet


Åk 7-9 Hördur
Tyskt tal, svensk text
1 timme 23 minuter
Spelperiod: vecka 12 (19-23 mars) klockan 9

Aylin har det tufft i skolan och hemma. Efter att hon gett igen mot sina värsta mobbare döms hon till samhällstjänst i ett stall på landet. Där finns en svart häst med det isländska namnet Hördur som betyder hård. Aylin ställs inför ännu en utmaning när pappan vill flytta tillbaka till Turkiet. Bekymrad över både problem hemma och i skolan kommer Aylin till insikt på gården. Kan livet på gården hjälpa henne att hitta sin plats i livet?
Trailer (trailern är textat på engelska)

Filmhandledning  Utgiven av Biografcentralen


Åk 8-gymnasium Jordgubbslandet
Svenskt tal, 1 timme 33 minuter
Spelperiod:  vecka 13 (26-30 mars) klockan 9

Vackra omgivningar, usla villkor och ömtålig kärlek. På ett jordgubbsfält i Blekinge möts tonåringarna Wojtek och Anneli. Han gästarbetar och hon är dottern till hans arbetsgivare. Deras förälskelse växer sig starkare men ifrågasätts av omgivningen. Nadim Carlsens poetiska bilder på ljusa nätter, böljande fält, dimmiga gryningar gör naturen till en framträdande biroll i Wiktor Erikssons Jordgubbslandet som skildrar klasskrockar och fördomar mot fonden av svensk midsommar och en vilsen vuxenvärld.

Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet

Trailer

 

Övrig bra information och fakta om skolbio 

Alla filmers filmhandledning

Tala film tala liv - pedagogiskt studiematerial

Artikel Skolbio gör världen begripligare

www.filmomediepedagogik.se

www.kritiker.se

Kontakta gärna