Polly T Gula Åsa Langert Polly T Rosa Åsa Langert Monokrom röd Åsa Langert Hyllning 1 KM Åsa Langert Åsa Langert Åsa Langert. Foto: Eva Ralph

100 år i kvadrat

Åsa Langerts utställning är en hyllning till Kazimir Malevitjs banbrytande målning Svart kvadrat. Pågår 21 augusti till 27 september.

100 år i kvadrat heter Åsa Langerts utställning som bygger på den banbrytande målningen Svart kvadrat som ställdes ut för första gången 1915 och har sedan dess haft en avgörande konsthistorisk roll.

Åsa Langert visar konkret måleri och skulptur och även två platsspecifika verk som utgår från konsthallsrummet i den svarta kvadratens anda.

Välkommen på vernissage fredag 21 augusti 17.00-19.00.
Utställningen invigs klockan 18 av Maria Andersson, ordförande för Kungsbacka kommuns nämnd för Kultur & Turism.
Magnus Jensner, museichef för Hallands konstmuseum för därefter ett samtal i utställningen om den svarta kvadraten och dess betydelse för det konkreta måleriet med konstnären Åsa Langert.
Jazzmusikerna Gilbert Holmström, saxofon, och Rolf Jardemark, gitarr, gör två musikaliska nedslag - åren 1915 och 2015, med inspiration av 100 år i kvadrat.

Lunchvisningar

Onsdag 26 augusti 12.00

Torsdag 17 september 12.00

Kvällsvisning

Onsdag 2 september 18.00-18.30

Torsdag 10 september 19.00 guidad visning med konstnären Åsa Langert

Pedagogvisning

Guidning för pedagoger i Kungsbacka kommun 1 september 16.00

Föredrag

Torsdag 10 september 18.00 Konkreta frågor, abstrakta problem.
Håkan Nilsson, ledamot i Olle Baertling-stiftelsen, professor i konsthistoria vid Konstfack och docent i konstvetenskap, utgår från Malevitjs målning Den svarta kvadraten med dess kontext och ger en bild av måleriets utveckling fram till idag. Lokal: konsthallen

Torsdag 24 september 19.00 De inre färgerna
Färgterapeut och sjuksköterska Arja Lindgrén berättar om färgernas läkande kraft.
Lokal konsthallen

Filmvisning

Tisdag 15 september Konstfilm x 2
Presentation av två tidiga modernister.
19.00 Otto G Carlsund
20.00 Elli Hemberg
Lokal: Svarten, en trappa ner i kulturhuset Fyren

Läs mer om den svarta kvadraten och Åsa Langert

Kungsbacka konsthall

Öppettider under Kan Själv!
onsdag, torsdag 12-17
fredag 10-16