Foto Per Axelsson Stocholm Syndrome Ensemble spelar på Change Music Festival.

Change Music Festival

Change Music Festival hålls i år 10-13 augusti och arrangeras för femte året i rad i sommarstäderna Kungsbacka och Varberg med Tjolöholms Slott som vacker medelpunkt. Biljetterna finns nu att köpa på Kungsbacka Turistbyrå eller via Ticketmaster.

Årets tema är Voyages, resor. I dag är vi särskilt känsliga för den fria rörligheten för människor och det kulturella utbytet i vår omvärld. Detta är inget nytt och har alltid förekommit. I själva verket är det hälsosamt och nödvändigt för ett rikt och mångfacetterat samhälle. Change Music Festival 2017 hyllar det ständiga flödet av kultur i tid och rum – kompositörer som har gjort resor över världen, musikstilar som har vuxit fram påverkade av platser och historien samt musiker som förenas från Europa och världen för att göra musik tillsammans.

Världsmusiker på plats 

Som alltid vi samlar några av Europas mest etablerade och banbrytande kammarmusikensembler. Vertavokvartetten, Barokksolistene och Stockholm Syndrome Ensemble är alla unika grupper med spännande karriärer. Bland andra artister som vi välkomnar finner du den spanska munspelsvirtuosen Antonio Serrano, den estniska kompositören Mirjam Tally samt den danskbaserade folktrio Dreamers Circus. De vägrar alla att låsa sig till någon stil eller genre. Kärnan i kammarmusikrepertoaren är i hjärtat i Change Music Festival, men vi vill alltid att den ska bli utmanad och inspirerad av litteratur, dans, film, cirkus, jazz och folkmusik.

I år kan vi ockås fira födelsedagen av det internationellt hyllade Kungsbacka Piano Trio vars egen musikalisk resa som en ensemble började i Kungsbacka 20 år sedan.

Change Music Festival har en egen hemsida där kan du se det utförliga programmet och presentationer av samtliga artister. 

Arrangör

Festivalen är ett samarrangemang mellan kommunerna i Kungsbacka och Varberg, Region Halland, Tjolöholms Slott och Hallands kulturhistoriska museum.

Biljettinformation

Kontakta gärna

Projektledare Mats Eriksson
0300-83 41 92

mats.o.eriksson@kungsbacka.se 

Kontakta gärna