Sommaröppet inom förskola och fritidshem

Från den 10 juli till och med 6 augusti, vecka 28-31, anpassar vi verksamheten på våra förskolor, pedagogisk omsorg och fritidshem till efterfrågan. Då har vi sommaröppet och det innebär att vi har öppet på utvalda enheter i olika delar av kommunen. Behöver du omsorg denna period anmäl i vår e-tjänst. Har du ändrat behov under veckorna vecka 25-27 samt 32-33 så ber vi dig uppdatera ditt schema i e-tjänsten

Ändra schema vecka 25-27 och 32-33

Om ditt barn ska vara ledigt eller har ändrade tider vecka 25-27 samt 32-33 så ber vi dig uppdatera ditt schema i e-tjänsten. Vi är tacksamma för om du lämnar besked så snart du vet så att vi kan planera för måltid och städ utifrån hur många barn som är på plats.

Sommaröppet vecka 28-31

Vilka enheter som är öppna avgörs av hur behovet ser ut i kommunen i stort. Många barn är lediga men det finns naturligtvis också de som behöver omsorg efterom vårdnadshavare arbetar och för dem samordnar vi särskild sommaröppen verksamheter i våra tre pedagogiska områden.

För att kunna planera så bra som möjligt vill vi gärna att du lämnar besked om hur ditt barns omsorgsbehov ser ut under denna period, det vill säga om barnet behöver förskola eller fritids under alla eller någon av dessa veckor. Om du inte anmäler räknar vi med att barnet inte kommer , men blir dina planer ändrade kan du naturligtvis kontakta oss.

Anmäl behov om sommaromsorg via vår e-tjänst

Från och med i år använder du enklast vår e-tjänst för ansökan om barnomsorg vecka 28-31 för att anmäla om ditt barn kommer att behöva fritids eller förskola.

Du kommer till ansökan via länken uppe till höger, följ instruktionerna för ifyllnad av de olika stegen. Vid val av önskad plats väljer du något av alternativen Sommaröppet Norr, Sommaröppet Söder eller Sommaröppet Centrum ( i centrum ingår Älvsåker och Anneberg).

Nedan hittar du bild över hur det ser ut i ansökan

Bild på ansökan sommaröppet förskola eller fritidshem

Vi är tacksamma för om du lämnar din ansökan senast den 28 april. I slutet av maj får du information om var ditt barn får omsorg vecka 28-31 och i juni blir du inbjuden att besöka förskolan eller fritidshemmet.

Behöver du använda en blankett istället för e-tjänst går det också bra, du hittar den uppe till höger på denna sida.

Mer information och kontakt

Har du redan lämnat in blankett som du fått från din förskola eller fritidshem behöver du inte göra ny anmälan via e-tjänst.

Har du frågor kontakta i första hand din förskola eller fritidshem. Du kan även kontakta samordnare för planeringen av sommaröppet i ditt område.

Pedagogiskt område Norr

 • Onsala; Anna Antoni
  anna.antoni@kungsbacka.se
 • Särö, Kullavik,Vallda och Malevik; Maggie Jacobsson
  maggie.jacobsson@kungsbacka.se

Pedagogiskt område Centrum

 • Samtliga områden; Eva-Lena Edelborg
  eva-lena.edelborg@kungsbacka.se

Pedagogiskt område Söder

 • Fjärås, Gällinge: Anders Göransson
  anders.l.goransson@kungsbacka.se
 • Åsa, Frillesås: Annsofie Nelje
  annsofie.nelje@kungsbacka.se