Så lagar vi maten

Varje dag serverar vi cirka 15 000 luncher i Kungsbackas förskolor och skolor och dessutom frukost och mellanmål till alla inom förskola och skolbarnomsorg.

Lagat från grunden

Vår ambition är att laga så mycket som möjligt från grunden. Ungefär 80-85 procent av skolmatsedelns rätter lagas från grunden efter egna recept. Vi använder så rena råvaror och produkter som möjligt och köper bara in förfabricerade köttbullar, pannbiffar, fiskpinnar och blodpudding.

Köken kokar sin egen potatis

Lunchens huvudmål lagas på något av skolornas tillagningskök och maten skickas sedan till mottagningsköken. Det är endast köttgrytan, såsen, fisken och liknande som skickas ut. Alla köken kokar sin egen potatis, pasta eller ris och gör sitt egna potatismos på kokt potatis. Grönsaker och tillbehör på salladsbordet görs också i ordning i varje kök.

Våra leverantörer och produkter

Vi köper alltid in våra livsmedel och vår utrustning av godkända och upphandlade leverantörer.

Serviceområde Måltider lagar maten

Det är kommunens serviceområde Måltider, som lagar och serverar maten i för- och grundskolan och på gymnasiet.