Colin Moon på Kungsbacka Teater

Till säsongens sista frukostklubb var Colin Moon inbjuden. Moon, med en gedigen erfarenhet av internationella samarbeten, talade om olika kulturer och om att vi svenskar kanske inte är så vanliga som vi tror. - Det är bra att förstå andra kulturer, men allra viktigast är att lära känna sig själv, konstaterade Moon.

Frukostklubb och ledarskapscafé

Säsongens sista frukostklubb lockade runt 400 personer till Kungsbacka Teater. Lokala företagare och kommunala chefer var inbjudna. Dels för att träffas och mingla, dels för att lyssna på en både underhållande och tänkvärd föreläsning

- Alla människor, oavsett kulturtillhörighet, tror att det de själva står för är det naturliga, det vanliga. Men så är det naturligtvis inte. Det finns konstiga beteenden och idéer hos alla, även hos oss, sa Moon. 

Fikapolicy

Som exempel på våra egenheter skojade Moon om svenskarnas förkärlek för att ha möten.

- Vi ska ha måndagsmöte, kundmöte, personalmöte, avstämningsmöte och till och med ett förmöte inför stormötet. Och innan lunchmötet ska vi klämma in ett krismöte.

- Och så älskar vi policies. Ett företag jag besökte hade till och med en fikapolicy!

Kommunikationsexpert och författare

Colin Moon är kommunikationsexpert, författare och föreläsare inom området kommunikation. År 2012 utsågs han till Årets talare av organisationen Talarforum. Han kommer ursprungligen från London, men bor sedan 80-talet i Sverige.