Om nätverk på Frukostklubben

Höstens tredje frukostklubb bjöd på visioner om innerstaden och information om organisationen Företagarna i Kungsbacka.

Först ut var Eva Martin, ordförande för Företagarnas Kungsbacka-avdelning. Hon berättade om organisationens arbete som både är lokalt och nationellt. Med 50000 medlemmar över hela landet är man en betydande röst i politiska frågor som rör näringslivet.

Förhandsvisning på Facklan

- Här i Kungsbacka jobbar vi med återkommande nätverksträffar, rådgivning och andra typer av evenemang. Till exempel anordnar vi en biokväll på Facklan den 27 november med möjlighet för våra medlemmar att träffas och prata och därefter blir det förhandsvisning av filmen Micke & Veronica.

- Vi håller också på att bilda en gemensam plattform, ett nätverkscentrum för företagare. Förhoppningsvis kommer vi kunna använda övervåningen i vårt hus på Storgatan som en möteslokal, som vi kan låna ut till våra medlemmar för olika typer av föreläsningar, möten eller konferenser, sa Eva Martin.

Att växla in på utvecklingen

Kajsa Jeppson och Karin Björnsdotter tog tidigare i år över stafettpinnen vad gäller ledningen av Kungsbackas innerstadsbolag. Med massor av idéer och planer arbetar de nu för att skapa en attraktiv stadskärna med liv och rörelse.

- Vi ser att man rör sig från traditionell handel mot nya typer av mötesplatser, sa Kajsa Jeppson. I det visionsarbete vi är inne i nu handlar det om att samla och formulera våra tankar om en vänlig stad, en plats för det goda i livet, en plats man kommer till för att unna sig något.

Isbana på torget

Parallellt med det visionära arbetet om atmosfär och gemytlighet i stadskärnan har Karin och Kajsa också drivit på för att få konkreta saker att hända.

- Med stort stöd från både förvaltningarna för Fritid & Folkhälsa och Teknik så kommer vi i vinter ha en isbana på torget, den ska vara på plats lagom till julmarknaden den 30 november.

Nästa tillfälle på Kungsbacka Teater

Nästa frukostklubb äger rum den 4 december på Kungsbacka Teater. Då är Ari Riabacke inbjuden för att prata om beslutsfattandets mångfacetterade värld.

Kontakta gärna