Navid Modiri på höstens första frukostklubb

Till höstens första Kungsbacka frukostklubb var Navid Modiri inbjuden för att prata om kreativitet och om att bryta mot normer under temat Allt är påhittat.

Modiri har en brokig bakgrund som författare, radiopratare, programledare i Svt:s Filmkrönikan, han är musiker, han driver en kommunikationsbyrå och är numera också en mycket populär föredragshållare.

- För tillfället är föreläsningarna faktiskt min huvudsyssla, berättade Modiri innan han tog tåget mot Göteborg och vidare mot Stockholm.

Rebell och tönt på samma gång

Navid Modiri inledde med en dramatisk historia om hur hans föräldrar träffat varandra, och om hur de har format honom.

- Jag är rebellisk som morsan och samtidigt lite töntig som farsan, sa Modiri skämtsamt. Jag gillar att utmana normer, men jag är också en nörd. Framförallt tycker jag om att öppna upp för möten och kreativitet. Allt omkring oss är påhittat av mänskligt skapande, och i möten med nya människor uppstår denna kreativitet.

Nya miljöer och nya sammanhang

Modiri fortsatte med att berätta om kreativa samarbeten med allt från toppar inom näringslivet till arbetslösa konstnärer.

- Ofta får jag frågan om hur man ska kunna ta med sig skaparglädjen från ett föredrag tillbaka till sin arbetsplats. Och mitt bästa svar på den frågan är: gå inte tillbaka till din arbetsplats för att vara kreativ. Gå någon annanstans. Träffa andra människor, hitta nya miljöer och sammanhang. Låt din arbetsplats vara platsen för effektivitet istället. Man behöver inte vara effektiv och kreativ samtidigt.

Bra tema för frukostklubb

- Det var mycket roligt att ha Navid här idag, sa kommunens näringslivschef Elinor Filipsson. Det är tydligt att han är uppskattad och hans idéer om kreativitet och innovation stämmer bra in i vad vi vill erbjuda med frukostklubbarna.

Nästa frukostmöte äger rum den 23 oktober. Då pratar Ann-Mari Bartholdsson, näringslivschef i Region Halland, om vad vi gemensamt kan stärka för att Halland ska vara ännu mer attraktivt i framtiden.

Kontakta gärna