Politiker på besök hos Sveriges största dansskola

Ifrån hörnet Västergatan och Vallgatan sprids rörelseglädje ut över hela Sverige. Där har Sveriges största dansskola, som ligger bakom konceptet Funkykidz, sitt huvudkontor. – Vi trivs jättebra med att bo och verka i Kungsbacka, säger Martina Engdegård som driver företaget Be Sporty.

När kommunstyrelsens Hans Forsberg (M) och Fredrik Hansson (C), tillsammans med kommunens näringslivsenhet Elinor Filipsson och Elisabeth Ankarcrona hälsar på, är man i full färd med att planera vårterminen.

– Vi är mycket noggranna när vi rekryterar ledare och bygger våra koncept. Just omsorgen med alla små detaljer är en av förklaringarna till att det går bra för oss, säger Staffan Engdegård som 2010 hoppade av sitt arbete som marknadsdirektör i ett företag i grannkommunen, för att på heltid gå in i Be Sporty. 

– Det var ett stort steg för oss. Det var då vi ändrade kurs. Vi byggde en helt ny strategi under en bilresa till Idre, berättar Martina och skrattar. 

I korta drag gick strategin ut på att gå från en franchisemodell till att ha bättre kontroll över hela företagets verksamhet. Och uppenbarligen var det en väl fungerande strategi. Sedan dess är omsättningen mångdubblad och idag är Be Sporty Sveriges största dansskola med 77 danscenter och totalt 7800 elever i åldrarna två till fjorton år. 

Som McDonalds fast nyttigare

– Vi jobbar mycket med förkoreograferade lektioner. Alla ledare lär ut samma steg, och barnen kan titta på koreografin online emellan lektionerna om de vill. På så vis kan vi hålla samman våra koncept trots att vi växer och finns på så många olika ställen. Vi är som McDonald’s, fast nyttigare, säger Martina och skrattar igen. 

Viktigt med värderingar

Martina och Staffan berättade också om företagets arbete med attityder och värderingar. Glädje, upplevelse och gemenskap är ledord, och kommunikationen med barnen och deras föräldrar är en mycket viktig fråga. 

– Det var intressant att få höra om den spännande resa som Martina och Staffan har gjort med Be Sporty, sa Hans Forsberg. Jag blir naturligtvis mycket glad av att höra att de trivs med att bo och driva företag i Kungsbacka.

Länkar

Läs mer om Be Sporty.

Här hittar du mer information om politikernas företagsbesök.

Kontakta gärna