Högtflygande planer på frukostklubben

På torsdagen var det dags för vårens första frukostklubb. Flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren berättade om Landvetters framtid och expansionsplaner. Och om sin relation till Kungsbacka. – En vän till familjen är från Kungsbacka så jag har varit här många gånger. Jag tycker om de mysiga fiken här i innerstaden.

Charlotte Ljunggren som bor i Mölnlycke har haft sin tjänst som direktör för Göteborg Landvetter Airport sedan augusti 2012. Dessförinnan var hon linjechef inom Stena Line och hon har en gedigen erfarenhet av att utveckla transport- och resebranschen.

– Det har varit spännande att gå från statligt verk till aktiebolag, sa Ljunggren och hon berättade om hur man nu satsar för en hållbar tillväxt.

– Vi vill se till att våra medarbetare mår bra. Gör de det, då mår våra kunder bra och då går det bra för bolaget.

Certifierat klimatarbete

Även miljöfrågor är viktiga i utvecklingen av flygplatsen.

– Vi har mer än halverat våra koldioxidutsläpp sedan 2010. Vi har en nollvision för dessa utsläpp till år 2020, och vi är idag certifierade med högsta nivå enligt en internationell standard för vårt arbete med minskad klimatpåverkan.

Nytt hotell och effektivare flöden

Ljunggren berättade också om vad som står på tur i utvecklingsplaneringen.

– Nästa år ska vi bygga ett nytt hotell. Många av våra gäster som ska iväg med en tidig charterflight har frågat efter övernattningsmöjlighet. Incheckningshallen håller på att få nytt utseende, bland annat med en ny uppgång mot gaterna. Där kommer också finnas en Max-restaurang, det har vi sett att barnfamiljer gärna vill ha. På lite längre sikt bygger vi ut terminalen söderut, och vi arbetar med att förbättra flödet utanför terminalentréerna.

Nästa frukostklubb

Datum för nästa frukostklubb är satt till den 26 mars. Håll koll på www.kungsbackafrukostklubb.se. Där kommer information inom kort.

Kontakta gärna