Kvalitetskläder för alla väder

Sportsmanship i Billdal, en av Nordens ledande aktörer inom sportmode, är en sann uppstickare. Med sitt egna varumärke Sail Racing har entreprenörerna Martin Rydell och Fredrik Lewrén gjort sig ett världsnamn inom seglingsbranschen.

 Sail Racing är varumärket som ekiperar världens främsta seglare och försvarande teamet i anrika America’s Cup.

-        Det är den största utmärkelsen man kan få inom vår bransch, säger Fredrik, VD för bolaget. Att de främsta seglarna i världen väljer våra produkter är det yttersta beviset på framgång och vi är oerhört stolta.

Kända varumärken och egna

Sportmanshipgruppen, som idag omsätter runt 300 Mkr årligen, startades 1985 då grundaren Christer Johansson såg ett behov av bra och funktionella kläder inom seglingssporten. Fokus har hela tiden varit premiumsegmentet. Med tiden har portföljen breddats utanför seglingsvärlden och idag är företaget svenska representanter inom kläder och sportmode för flera kända varumärken. Framgångarna med Sail Racing har dessutom givit mersmak och lett till ytterligare en egen satsning under märket Berkley. För båda dessa varumärken utvecklar och designar de kläderna helt själva.

Strategiskt läge i Billdal

Företaget har sin bas i Billdal där de byggt upp en hel butiksmiljö med showrooms där företagets alla produkter visas upp. Istället för att bara åka runt i landet och besöka inköpare bjuder de istället in inköparna till Billdal. Det har visat sig vara en framgångsrik strategi med kundmöten som helt kan fokusera på företagets produkter. Logistikmässigt ligger Billdal bra till både för kunder och för de egna medarbetarna.

Det var imponerade politiker som guidades runt i show rummen strax före jul. Till allas förtjusning fick man dessutom känna på de senaste inom löpning – superlätta ”Cloud runners” från On. Besöket var ett av de många företagsbesök som Kungsbackas ledande politiker genomför varje år som en del i den viktiga, pågående dialogen med Kungsbackas näringsliv.

Med vid besöket i Billdal var Fredrik Hansson, kommunstyrelsens vice ordförande, Eva Borg, kommunalråd, Ulrika Landergren, kommunalråd, Lisa Andersson, ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott, samt Elinor Filipsson och Elisabeth Ankarcrona från näringslivsenheten.

-        Martin och Fredrik är två av Kungsbackas alla duktiga entreprenörer som är spännande att följa. De växer och vill nu expandera sin verksamhet i Billdal. Att våra befintliga företag har möjlighet att utvecklas inom kommunen är oerhört viktigt, säger Fredrik Hansson (C), kommunstyrelsens vice ordförande.  

Kontakta gärna

Kontakta gärna