De ungas stadsbyggnadsvision

Just nu pågår en utställning av de ungas stadsbyggnadsvision i stadshusets entré. Älvsåkersskolan i Anneberg står för de tio bidragen som visar en framtidsbild av Annebergs centrum. Vid utställningen presenteras även det vinnande bidraget. Utställningen pågår mellan 16 och 27 oktober. Välkommen in och titta!

Som en del av det årliga arkitekturpriset vill Kungsbacka kommun också nå den yngre generationens tankar och drömmar om det framtida Kungsbacka. Presentation av årets vinnare och prisutdelning var den 7 oktober på Tjolöholms slotts skördefest. Priset delades ut av Raquel Sandblad och Matti Örjefelt som båda är planarkitekter i Kungsbacka kommun och som har hållt i tävlingen.

- Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att bjudas in till eleverna på Älvsåkersskolan och få ta del av deras drömmar och visioner om ett framtida Anneberg. Ett Anneberg som dem som specialister på området kan lära oss mycket om, säger planarkitekt Matti Örjefelt.

Vision av Anneberg

Valet av Älvsåkersskolan i Anneberg är på grund av att det specifika området är aktuellt för en utbyggnad. Just nu pågår ett planarbete för den västra delen av Anneberg strax intill järnvägen. Planområdet har varit ute på markansvisningstävling där byggherrar har skickat in förslag på hur området kan bebyggas i framtiden utefter kommunens riktlinjer.

Kungsbacka kommun ska ta fram en detaljplan för Annebergs centrum som visar hur marken får lov att bebyggas. Det är samma område som eleverna på Älvsåkerskolan har fått titta på, analyserat och formgivit. De har tagit fram modeller av området i skala 1:1000 vilka nu finns att titta på i stadshusets entré.

- Det är roligt att se så många fina och olika förslag från eleverna. Det har varit svårt att utse ett vinnande bidrag då alla var väldigt bra, säger planarkitekt Raquel Sandblad.

Kontakta gärna

Planarkitekt Raquel Sandblad
0300-83 40 72
raquel.sandblad@kungsbacka.se 

Planarkitekt Matti Örjefelt
0300-83 40 90
matti.orjefelt@kungsbacka.se