Kungsbackaföretag årets tillväxtföretag

Autoconcept Insurance i Kungsbacka vann titeln årets tillväxtföretag. Priset delades ut under Business Region Göteborgs Inspirationsdag för företag i Göteborgsregionen.

För sextonde året i rad delade Business Region Göteborg ikväll ut priser till framgångsrika företagare i Göteborgsregionen som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. Vinnarna blev AutoConcept från Kungsbacka som visat urstark tillväxt de senaste tre åren.

Företaget grundades 1999 och erbjuder försäkringslösningar för alla typer av fordon, där storsäljaren är försäkringar för begagnade bilar. Mellan 2014 och 2016 ökade AutoConcepts omsättning med 87 procent, från 63 till 118 miljoner. Under samma period ökade resultatet från 7,6 till 15,3 miljoner.

Juryns motivering

"Sedan starten har AutoConcept Insurance fokuserat på service, kompetens och snabbhet vilket byggt en unik framgångssaga. I kombination med kraftig tillväxtökning har verksamheten lyckats leverera imponerande resultat med inspirerande drivkraft. Vi ser verkligen fram emot att få följa med er på den här fantastiska tillväxtresan."

Stolt vd

AutoConcepts vd Ulf Coxner var jätteglad över priset.

– Det känns otroligt roligt det här. Det är en stor sak för oss och för alla medarbetare som har kämpat, vi är så stolta! Vi har funnit vår nisch och så jobbar vi stenhårt på det, det har vi gjort sedan 1999.

Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg, M, var inte sen att gratulera Autoconcept:

– Alla framgångar som Kungsbackas företagare gör, gläder mig. Vi har många mindre företag med stark tillväxt och en bredd i näringslivet som stärker Kungsbacka. Vi följer de framgångar som företagen i Kungsbacka skördar med stolthet och hoppas att fler inspireras av deras utveckling.

Även Kungsbackaföretaget Devicia var nominerat till Årets tillväxtföretag.

Kontakta gärna