Miljö & Hälsoskydds enhet kan bli Årets Team

Enheten Hälsoskydd ute på förvaltningen Miljö & Hälsoskydd har gått till final i Framtidsgalans priskategori Årets Team. Framtidsgalan arrangeras av Framtidsverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Hälsoskydd ute tävlar nu om vinsten bland sex olika team inom offentlig sektor i landet. Vinnaren utses på Framtidsgalan den 21 november på Oscarsteatern i Stockholm.

Annelie Johansson, miljö- och hälsoskyddsinspektör på förvaltningen, är väldigt glad för att teamet gått vidare.

- Förhoppningsvis vinner vi och blir årets team. Det blir spännande att få åka till Stockholm och vara med på Framtidsgalan som finalist i en sådan här fin tävling. Vi var där förra veckan för en intervju med jurygruppen.

Fokus på samarbete och teamkänsla

För att bli årets team ska arbetsgruppen bestå av 3-7 personer som jobbar inom offentlig sektor och har akademisk examen. Årets Team har med gott samarbete och gemensam kraft bidragit till synbara goda resultat för verksamheten. I Årets Team har varje person använt sin unika kompetens och personlighet på ett sätt som bidragit till helheten och gruppens framgång.

Att det finns olikheter bland teammedlemmarna gör att Hälsoskydd ute kompletterar varandra bra.

- Inom vårt team har fokus varit på hur vi fungerar som grupp. Vi är en grupp med olika personligheter. Vår grupp präglas av mångfald där bakgrund, ålder och antal år inom branschen gynnar oss som team. En förutsättning är också att vi har roligt ihop och känner oss trygga med varandra. Vi har alla samma brinnande intresse för små avlopp vilket ger en drivkraft framåt, säger Charlotta Larsson som är en annan medlem i teamet.

- Vi kommer framåt, samarbetet fungerar väl, vi hjälper och stöttar varandra och stämningen är positiv i gruppen. Vi har deltagit och drivit många projekt som även har fått spridning nationellt, säger Annelie Johansson.

Förvaltningschef Annika Ekvall är nöjd.

- Såklart är jag är jättestolt över vårt Hälsoskydd ute. Alla våra enheter är jättebra, så vem vet, kanske får vi fler nomineringar de kommande åren.

Kontakta gärna:

Enhetschef Hälsoskydd ute
Kaj Jensen
0300-83 41 36
kaj.jensen@kungsbacka.se