Snart dags för Gymnasiedagarna

Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i Göteborg 10-12 oktober är en av Sveriges största mötesplatser inför gymnasievalet. Över 25 000 elever och föräldrar väntas besöka mässan i år.

Träffa representanter från gymnasieskolor

Gymnasiedagarna är en utbildningsmässa för de elever som ska göra sitt gymnasieval. Här får de möjlighet att träffa representanter från både gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På plats finns också personal från Gymnasieantagningen, representanter från arbetslivet och studie- och yrkesvägledare från hela regionen.

Kungsbackas kommunala gymnasier på plats

Kungsbackas kommunala gymnasier, Beda Hallbergs gymnasium, Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet är på plats under hela veckan i en gemensam monter.

- Vi är tre skolor som samarbetar under paraplyet ”Kungsbacka kommuns gymnasieskolor”. Tillsammans erbjuder vi ett brett utbud av program och inriktningar och tack vare att vi arbetar som en gemensam skola kan vi erbjuda utbildningar och ett stort antal kurser som inte annars vore möjligt. Genom våra samarbeten, skolorna emellan, kan vi komplettera varandra, där en skola inte alltid skulle få ett tillräckligt brett underlag. Detta utbud gör oss unika, säger Christer Hagman, tillförordnad gymnasiechef i Kungsbacka kommun.

Många förköpsbiljetter sålda

Ifjol hade Gymnasiedagarna rekordmånga besökare och det finns goda chanser att det kan bli en rekordnotering även i år. En av anledningarna till detta kan vara att nu lockar mässan inte bara elever i årkurs nio utan även många elever i årskurs åtta. Gymnasiedagarna arrangeras av GR Utbildning och över 130 utställare är inbokade på årets mässa.

Testa olika yrken

I år är det också premiär för den nya mötesplatsen Future Skills där eleverna i grundskolan har chansen att träffa företag och utbildningsanordnare, knyta kontakter med arbetsgivare och prova på olika yrken. Målet är att hjälpa eleverna att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

Läs mer om Gymnasiedagarna