Vårt Instagramkonto fyller ett år!

I oktober förra året startades Instagramkontot Jobba i Kungsbacka kommun. I skrivande stund är vi två personer från 800 följare och vi hoppas att fler kommer ta tillfället att följa kommunens medarbetare i Kungsbacka och utomlands.

De senaste veckorna har Instagramkontot Jobba i Kungsbacka kommun haft internationella inslag. Dels så var Knappen-medarbetaren Lena Andersson i Moçambique för ett kunskapsutbyte mellan hjälporganisationerna Ademo och Emmaus Björkå och daglig verksamhet som Lena jobbar på.

- Vi har gjort hembesök i familjer som har barn med funktionsnedsättningar. De får regelbundna besök av hjälporganisationen Ademos "aktivistas" som ger råd och träning, berättade Lena på Instagramkontot med en mängd bilder.

Den här veckan är det Gladys Blixt, syslöjdlärare på Varlaskolan, och hennes sex kolleger som är i Zanzibar för internationellt samarbete via Atlas Partnership. Även eleverna är väldigt involverade i resans syfte. Bland annat har eleverna på Varlaskolan skrivit brev till eleverna i Zanzibar som lärarna har med sig. Förhoppningen är att de ska brevväxla med varandra.

250 olika yrken

Men för det mesta är det inblickar i olika verksamheter i Kungsbacka kommun som visas på kontot. Av de cirka 250 olika yrken vi har i kommunen, så har bland andra lärare, projektledare, undersköterskor, fastighetstekniker, dagbarnvårdare och drifttekniker på avloppsreningsverket bjudit på inblickar i sina jobb.

I nuläget har vi fulltecknat med medarbetare som vill instagramma till årets slut.

- Det är jätteroligt att så många vill dela med sig av sin jobbvardag och vi vill verkligen att fler gör det! säger Karin Lönroth, kommunikatör som ansvarar för webb och sociala medier.

Instagramkontot Jobba i Kungsbacka kommun