Delta i aktiviteter på temat EU

EU påverkar mer än hälften av alla lokala och regionala beslut och är en del av vår vardag. Nu har du chansen att lära dig mer om hur EU fungerar.

15 november: EU-satsa på barnen

Göteborg väljer att investera i de små barnen för att varje människa ska växa upp med förutsättningar att klara skolan, vidareutbilda sig och få jobb. Om vi investerar i barnen tidigt kommer våra samhällen att bli bättre och samtidigt rustas för att hantera framtidens utmaningar och möjligheter. Läs mer.

16 november: Morgondagens EU

Västra Götalandsregionen bjuder in till ett samtal för att utifrån ett ungdomsperspektiv diskutera hur morgondagens EU ska bidra till ett bättre Europa. Fokus är sociala frågor och arbetsmarknad. Läs mer.

Här hittar du fler arrangemang

Mer information hittar du på EU-hösten i Göteborgs webbplats: www.goteborg.se/eu2017. Under rubriken Kalender finns fler arrangemang som vänder sig till olika målgrupper.

EU-hösten är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Göteborgsregionens kommunalförbund, Göteborgs Stad och Länsstyrelsen.

Tyck till på medborgardialogen

Hur tycker du att EU ska hantera framtida utmaningar och möjligheter? Nu har du chansen att göra din röst hörd! Den 16 november arrangerar EU-kommissionen en medborgardialog i Göteborg om hur Europa kan bidra till rättvisa jobb och tillväxt. Läs mer. Dialogen sänds också live på Facebook: www.facebook.com/EUkommissionen/

Följ toppmötet på webben

Den 17 november är det EU-toppmöte i Göteborg. Då samlas EU:s stats- och regeringschefer för att diskutera sociala frågor, arbetsmarknad och EU:s framtid.
Läs mer om toppmötet på: www.socialsummit17.se.  Här kommer du också kunna följa toppmötet via en webbsändning.

Så tar du dig fram i trafiken

Tänk på att under vissa tider den 16–17 november kan det vara kraftiga trafikstörningar. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna och var ute i god tid.

Här hittar du mer information