Hög tid för pepparkaksbygge

Var med och tävla i den årliga tävlingen bräckliga bruna byggen. På måndag 27 november börjar inlämningen av bidrag till tävlingen, så det är hög tid att börja baka.

Snart sprider sig en doft av pepparkaka över hela Kulturhuset – det är dags för tävlingen med byggen och konstruktioner av pepparkaksdeg. Som vanligt blir det många och fina bokpriser.

Ny klass för vuxna

Nytt för i år är att vi även har en vuxenklass, Bagarens bästa bygge, där de två konditorerna Lizzie Dahlén från Bröd & Bakverk och Johanna Svennevid från naturums Kök & Bak är jury.

Lämna in ditt bidrag i Fyren

Måndag 27 november börjar inlämningen av bidrag till tävlingen, så det är hög tid att börja baka. Du kan lämna in ditt bidrag från måndag 27 november kl 10.00 fram till onsdag 29 november kl 20.00 till vaktmästarna i informationsdisken i Fyrens bibliotek, Borgmästaregatan 6.

Alla får vara med

Både vuxna och barn kan lämna bidrag. Baka tillsammans med dina vänner, din arbetsgrupp, dina kompisar på förskolan eller lämna in ett eget bidrag.

Var med och rösta fram årets pepparkaksbygge

Det är Fyrens besökare som röstar på byggena. Kom till Fyren och titta på utställningen och lämna din röst från 30 november. Röstningsbrevlådan är öppen till 12 december klockan 12.00.

Prisutdelning sker i samband med Fyrens traditionella luciafirande onsdag 13 december klockan 17.00, strax innan Kulturskolans luciatåg. Då blir det pris till det bygge som fått flest röster, till det bästa bidraget från barn, till det mest kreativa bygget och bästa vuxenbygge.

Kulturhuset Fyren

Öppettider
Måndag-torsdag 08-19 (bemannat från 11)
Fredag 8-16 (bemannat från 11) 
Lördag 11-15

Besöksadress
Borgmästaregatan 6

Postadress
Box 10071
434 21 Kungsbacka 

Kontakta gärna