Jessicas bild vann #mittkba

I maj startade tävlingen #mittkba, en kampanj på sociala medier vars syfte var att skapa kännedom kring kommunens vision för 2030, samt skapa dialog kring vad invånarna vill bevara och utveckla i framtidens Kungsbacka. Under hösten avslutades tävlingen som resulterade i stort engagemang, över 1300 bilder och en stolt vinnare.

Stolt och lite extra glad vinnare

 Den första september avslutades tävlingsperioden för inkomna bidrag och nu har en jury utsett vinnarna. Vinnarbilden är tagen av Jessica Rambäck som belönades med en övernattning för två personer på Tjolöholms slott, samt att hon får donera 10 000 kronor till en valfri förening i kommunen. Övriga vinnare på plats två till tio belönas med presentkort.

Det känns jätteroligt att vinna! Jag är ofta med i olika tävlingar på bland annat Instagram och vinner priser emellanåt, men just den här tävlingen kändes extra kul att vinna. Idén är lite annorlunda och tilltalar mig, och det känns bra att få vara med och bidra med just min bild och mina tankar av Kungsbacka. När jag presenterades som vinnare fick jag också besök av Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande. Vi pratade en stund och jag fick möjligheten att berätta om vad jag vill se mer av i Kungsbacka i framtiden. Det kändes värdefullt, och jag tror att det här hade kunnat vara en tillgänglig och bra kanal i framtiden, säger Jessica Rambäck.

Se gärna vinnarfilmen nedan! Tänk på att sätta på ljudet på din dator eller telefon.

Engagerade invånare och visioner om framtiden

Hanna Littorin, specialist kommunikation på Kommunledningskontoret är nöjd med tävlingens engagemang som hon menar är en viktig faktor för Kungsbackas fortsatta utveckling.

– Initiativet med Mitt Kungsbacka visar att vi har väldigt många engagerade invånare och företagare här. De bilder och inlägg vi fått in genom kampanjen ger oss visioner om framtiden, men också konkreta förslag kring hur vi kan göra Kungsbacka riktigt bra. Vi är så glada för allt engagemang och kommer verkligen fortsätta att använda Mitt Kungsbacka som ett sätt att prata med våra invånare. . Även i framtiden kommer #mittkba att användas som en kanal för fortsatt dialog, bland annat inom gymnasieskolan, avslutar Hanna Littorin.

Kontakta gärna