Var försiktig med ljus och marschaller

Inför jul är levande ljus och marschaller ofta ett vanligt inslag på trottoarer och gångstråk. Även om levande ljus är stämningsfullt utgör det dessvärre en fara för barn och vuxna.

Så här års tycker vi om att smycka och pynta för att bidra till en härlig julstämning. Levande ljus och marschaller utgör dessvärre en fara för barn men också vuxna, som inte uppmärksammar lågan och därmed riskerar att bränna sig.

Undvik levande ljus i offentliga miljöer

På grund av riskerna för brännskador rekommenderar Teknik till att undvika levande ljus och marschaller i offentliga miljöer och då särskilt på trottoarer, gångstråk, i entréområden, samt i trånga passager där mycket folk är i rörelse. Välj istället ljusslingor eller batteridriven belysning.

Kontakta gärna

Landskapsingenjör Solveig Gunnarsson
0300-83 41 47
solveig.gunnarsson@kungsbacka.se