Växande företag fick besök av politiker

Från nio till 28 anställda på tre år. Victorsson industrier AB i Frillesås är en förebild för sin egen affärsidé – att hjälpa industriföretag att växa. Nyligen gjorde Kungsbackas ledande politiker och näringslivsenheten ett företagsbesök för att bland annat tala om kompetensförsörjning.

Regnet öste ner när kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, denna gång gjorde sitt företagsbesök på Victorsson industrier AB i Frillesås. Lisa Andersson, Ulrika Landergren och Fredrik Hansson representerade KSAU denna eftermiddag. Mikael Hartwig, en av ägarna, mötte upp.

Han, Henrik Rasmussen och Martin Victorson köpte ett ganska vingligt företag 2014 för att rekonstruera det och gasa framåt. Då hade företaget nio anställda och en omsättning på tolv miljoner i de stora lokalerna precis vid motorvägen, öster om Frillesås. Idag har satsningen gett resultat och företagets lokaler huserar numera 28 anställda och omsätter drygt 31 miljoner kronor.

Hjälper andra att växa

Victorsson industri Ab Hjälper till med ”lösningar som hjälper industriföretag att växa” och 90 procent av deras produkter levereras till närområdet exempelvis till Lab-gruppen, Tawi och Propoint.

Ägarna satsar mycket aktivt på företaget och är med både i tillväxtprogram via Connect och IUC Halland. Mikael berättar att i arbetet med att satsa framåt kommer man inte långt om man också satsar på medarbetarna, som är den viktigaste biten i företaget. De har infört ett bonussystem och träning på arbetstid bland annat, för att engagera de anställda och få dem att trivas.

Svårt att rekrytera rätt

Ulrika Landergren tog upp frågan om kompetensförsörjningen och berättade om alla möjligheter som finns inom kommunens gränser.

- Vi har absolut problem med att hitta rätt folk hit. Egentligen behöver de ingen specifik utbildning. Har de bara rätt driv så utbildar vi dem på plats. Med rätt driv och vilja är de varmt välkomna! Vi har tidigare samarbetat en del med gymnasiet men kan absolut tänka oss samarbete i andra former i jakten på rätt personal, berättade Mikael efter att Ulrika tagit upp ämnet.

Företagsbesöket avslutades med en rundvandring ute på verkstadsgolvet och med diverse gissningar över metallskelett av olika slag. Alla vara helt överens om att det var intressant att få besöka ett modernt industriföretag i Kungsbacka kommun.