Lussefirande över generationsgränser

Lussefirande över generationsgränser

Snö, skönsång och lussekatter. Julstämningen var på topp när hemtjänstkunder i Kullavik fick besök av Kullaviksskolans elever som lussade för besökarna på Kyvikshus.

Det var Hemtjänsten i Kullavik som i måndags hade bjudit in en del av sina kunder till lussefirande. Det var barn från årskurs tre på Kullaviksskolan som var på plats och sjöng för besökarna. Lussetåget inleddes såklart med den klassiska Lucia-sången men det blev också modernare låtar, bland annat radiohiten Jag trodde änglarna fanns av Kamperdrops. Julsångerna var mycket uppskattade av publiken.

Inger Svensson, Sig-Britt Pålsson och Karin Ljung var på plats för att fika och njuta av framträdandet.

- Det blir lite som en start på julen. Det var roligt att se och lyssna på alla barnen, säger Inger Svensson

- Ja, det var härligt, konstaterar Karin Ljung.

Sig-Britt Pålsson hade också en trevlig stund och menade att det ofta är så på Kyvikshus.

-  De ordnar alltid så mycket trevligheter här. I söndags var jag här på Nobelmiddag. De hade dukat så vackert med dukar och rosor och det var så god mat, säger hon.

Efter sångframträdandet bjöds det på lussebulle och pepparkakor.

- Vi kan inte ha det bättre. Men det är inte bara vi som mår bra. Våra barn mår också bra när de hör att vi har det bra och hittar på så mycket trevligt, säger Sig-Britt Pålsson.

Samarbetet med Kullaviksskolan har pågått i ett par terminer och Cecilia Thornström, enhetschef för Hemtjänsten i Kullavik, tycker att det är kul att barnen kommer och sjunger för kunderna.

- Det är roligt med samarbetet med skolan men det handlar också om att möta kunderna under positiva former där vi skapar gemenskap och kan fira in julen tillsammans, säger Cecilia Thornström.

Kontakta gärna:
Enhetschef Cecilia Thornström
0300-835012
cecilia.thornstrom@kungsbacka.se