Ansök till Minimeringsmästarna 2017

Nu söker vi hushåll i Kungsbacka inför 2017 års omgång av Minimeringsmästarna. I Minimeringsmästarna tävlar hushåll om att minska sitt avfall under ett år.

Minimeringsmästarna är för dig som vill minimera dina avfallsmängder under ett år genom olika utmaningar och tävlingar. Alla är välkomna att söka.

Utmaningar

Du och övriga deltagare kommer att utmanas i att bland annat laga mat på rester, dela verktyg med grannen och att kemikaliebanta ditt hem. I slutet av året utses en Minimeringsmästare.

Fina priser

Förra året lyckades deltagarna minska sina avfallsmängder med 50 procent. Som deltagare får du lära dig mer om miljöpåverkan och avfallsminimering samtidigt som du tävlar om fina priser, sparar pengar, lär känna nya människor och har riktigt roligt på vägen.

Bakom Minimeringsmästarna 2017 står Ale kommun, Borås Energi och Miljö, Bostadsbolaget, Härryda kommun, Kungsbacka kommun, Kungälvs kommun, Lerums kommun, Marks kommun och Svenljunga kommun.  Arbetet koordineras av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) med stöd från Västra Götalandsregionen.

Sista anmälningsdag: 15 februari

Läs mer om hur du anmäler dig här.

Vid frågor, kontakta

Sara Olténg
0300-83 88 92
sara.olteng@kungsbacka.se

Annie Orvegren
0300-83 49 38
annie.orvegren@kungsbacka.se