Arthur gör europeisk volontärtjänst i Kungsbacka

Arthur Lopez är musiker och arkitektstudent från Portugal. Under ett år ska han arbeta som volontär på förvaltningen för Kultur & Fritid i Erasmus-projektet G.I.V.E.

Arthur ska arbeta med fritidsaktiviteter och projekt av och med ungdomar. Utbytesprogrammet är ett Erasmus-projekt som heter G.I.V.E - Global Illimited Volonteering Energy. En mängd europeiska länder ingår. Projektet handlar om hållbar utveckling, mänskliga rättigheter och social rättvisa.

"Musik och konst är universella språk"

Arthur är 22 år och född och uppvuxen i Brasilien. Han studerar till arkitekt i Portugal och är även musiker. Han har alltid velat resa och se världen och fick upp ögonen för projektet som koordineras av Portugal.

–Jag gillade projektidén direkt eftersom jag är intresserad av social utveckling kopplat till olika kreativa uttryck. Musik och konst är universella språk, säger Arthur.

Arthur var sedan tidigare intresserad av Sverige, både vad gäller musik, konst och samhälle. Han kände bland annat till regissören Ingmar Bergman, musikern Jan Johansson och Sveriges arbete med jämställdhet.

–Sverige överträffar mina förväntningar, säger Arthur. Jag tycker att det är så tolerant och jämlikt som jag föreställde mig innan jag åkte hit.

Han kommer bland annat att handleda ungdomar inom musik och musikproduktion. Eftersom Arthur är singer-songwriter håller han även i gitarr-workshops. Huvudsakligen är han verksam på allaktivitetshusen Protonen, Galaxen och Elektronen.

Nu kan du söka europeisk volontärtjänst

Är du också intresserad av att åka ut i Europa? Just nu kan du som är mellan 18 och 30 år söka volontärjobb i Lissabon. Du hittar aktuella volontärjobb på facebooksidan EVS Kungsbacka.

Kontakta gärna

Ungdomskonsulent Susanne Löfgren
0300-83 78 51
susanne.lofgren@kungsbacka.se