Första spadtaget för Sandlyckans äldreboende

Under förmiddagen den 1 februari tog politiker, förskolebarn och representanter från Pensionärernas riksorganisation tillsammans de första spadtagen för det nya äldreboendet i Sandlyckan, Kullavik. Äldreboendet består av 60 bostäder och ska stå klart i augusti 2018.

I slutet av 2016 påbörjade Derome Hus AB byggstarten för äldreboendet med 60 lägenheter i området Sandlyckan, Kullavik. Utöver äldreboendet byggs också ett gruppboende med 6 lägenheter för Individ & Familjeomsorg.

Klicka här för att läsa mer om byggstarten  

Bostäder och social träffpunkt

Onsdagen den 1 februari samlades politiker, förskolebarn från den intilliggande Sandlyckans förskola samt representanter från Pensionärernas riksorganisation och Derome på platsen för det nya äldreboendet för att ta de första spadtagen.

Äldreboendet skall innehålla 60 bostäder fördelat i 6 avdelningar med inflyttning i augusti 2018. Utöver bostäder kommer boendet även rymma ett tillagningskök med en restaurang där även personer som inte bor på boendet är välkomna att äta lunch och umgås.

– Det känns väldigt bra att vi nu tar de första spadtagen och är igång. Jag ser särskilt positivt på att boendet kommer att rymma en restaurang, det skapar social samvaro och kommer att bli en trevlig träffpunkt här i Sandlyckan. Vi har sedan tidigare ett boende med tillagningskök i Vallda som är väldigt uppskattat, och jag tror på samma goda respons här. Jag tycker också att vi har goda förutsättningar för att kunna erbjuda gott och kvalitativt boende, vilket naturligtvis känns väldigt glädjande, säger Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service.

Kontakta gärna

Semir Robovic, projektsamordnare
0300-83 89 08
semir.robovic@kungsbacka.se

Patrik Westin, fastighetschef Derome förvaltning
0340-58 25 84
patrik.westin@derome.se