Fortsatt starkt nyföretagande i Kungsbacka

Kungsbacka ligger fortsatt i topp vad gäller nyföretagande när Nyföretagarbarometern släppte sin rapport för 2016. Av totalt 290 kommuner hamnar Kungsbacka på plats 19 och blir med det bäst i Halland och hamnar på en andra plats i Göteborgsregionen.

 - Det här är ett fantastiskt resultat! Det visar än en gång att Kungsbackas invånare är bland de mest företagsamma i Sverige, säger Elinor Filipsson, näringslivschef i Kungsbacka kommun. 

Kungsbacka kommun har som mål att ha ett högt nyföretagande och jobbar kontinuerligt för att stärka entreprenörslusten redan i tidig skolålder. Bland annat samarbetar de med skolan och näringslivet för att på ett naturligt sätt bygga in entreprenöriellt lärande.

- Det känns oerhört viktigt att eleverna får med sig kunskaper om företagande på ett tidigt stadie och att skapa en nyfikenhet och inspiration att våga prova själv, säger Elinor.

Utbildning och inspiration

Något som också gett bra resultat för att väcka nyfikenhet och våga starta eget är Entreprenörsskolan som Kungsbacka kommun arrangerar ihop med Business Region Göteborg två gånger per år.

- Vi ser också att nyföretagarkvällarna skapar stort intresse där över 200 personer varje år tar möjligheten att bli inspirerade av hur andra har gjort. Allt detta tillsammans tror jag bidrar till den höga entreprenörsandan här, säger Elinor.

Västsveriges bästa företagsklimat

Kungsbacka kommun har som mål att ha Västsveriges bästa företagsklimat för att skapa ett attraktivt Kungsbacka för de som bor och verkar där.

- För att kunna göra det måste vi gynna tillväxten av företag i regionen, där nyföretagande är en viktig del. Men det handlar också om att göra det lätt och attraktivt att driva och utveckla sitt företag här, fortsätter Elinor.  

Under 2016 ökade nyföretagandet i landet med 6,4 procent där nya kommuner i årets tio-i-topp är Göteborg, Trosa och Ekerö.

Läs mer på http://www.nyforetagarcentrum.com/barometern/

Kontakta gärna