Kulturskolan hälsar på

Klass 2 Väst på Fjärås Bräckaskolan är en av många tvåor i Kungsbacka kommun som under fem veckor får besök av kulturskolans pedagoger.

Skapande tvåor möts i gemensam allsång

Klasserna träffar pedagoger inom ämnena musik, konst, drama och dans – eller en blandning av flera ämnen. Dramapedagog Cecilia Winge och musiklärare Maggan Brännström leder tillsammans musik och drama. Det hela ska resultera i en gemensam allsång med tvåor från hela kommunen. Då kommer även konst att visas upp som skapats av andra tvåor tillsammans med två konstpedagoger.

Den här torsdagen träffas Klass 2 Väst för sista gången innan det är dags för allsång 8 och 9 mars på Lindälvsteatern.

– Det är väldigt roligt att blanda ämnen och jobba tillsammans med de andra pedagogerna i undervisningen, säger Maggan. Det blir en sådan effekt när vi jobbar med samma material med alla tvåor. När barnen träffar någon från en annan skola upptäcker de att de lärt sig samma sånger och kan sjunga tillsammans.

Musik, rörelse och drama i Skattkammarteatern

Barnen samlas i den lilla Skattkammarteatern, en källarteater på Fjärås Bräckaskolan. Här möts man av röda tyger i taket och teaterplanscher i entrén. Sedan går man in till ett rum med röda och svarta väggar där det finns en scen, en liten läktare för publiken och så förstås en skattkammare. Idag får eleverna besök av Doktor Feelgood, spelad av Cecilia Winge, som leder ett tangopass och tipsar om vad man kan göra om man känner sig ensam och inte har några kompisar.

Alice, Nellie och Molly är bästa kompisar och deltar med stor inlevelse i sångerna och rörelserna.

– Allt är jätteroligt. Jag har sjungit på skolavslutningen och tycker mycket om att sjunga, säger Alice.

– Det är kul att vi gör rörelser och dramalekar också, säger Nellie. Hon ser fram emot allsången även om hon är lite spänd för hur det ska gå.

Kulturskolans prova på-kvällar

All tvåor som deltar i allsången får varsin VIP-biljett till Kulturskolans prova på-kvällar 9-10 mars på Kulturskolan och Esteten. Alla mellan 5 och 19 år får då chansen att prova Kulturskolans alla ämnen.

Prova-på dagar med Kulturskolan