Besökare i kommunens monter på rekryteringsträffen på Elof Lindälvs gymnasium. Foto: Marie Wikström Christoffer Lund, Paula Olinder och Maria Timonen från kommunens bemanningsenhet. Sofie Höglander och Ida Yngve som båda går ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium var två av eleverna på plats. Foto: Marie Wikström

Rekryteringen av sommarvikarier igång

Söker du sommarjobb? Vi söker dig som vill, vågar och kan. Välkommen till våra rekryteringsträffar under mars!

Sommarjobb inom flera områden

Nu är rekryteringen av sommarvikarier igång. De första rekryteringsträffarna för sommarjobb inom områdena omsorg, stöd och service hölls 21-22 februari på Aranäsgymnasiet och Elof Lindälvs gymnasium.

Det handlar om sommarjobb inom hemtjänst, äldreboende, boende för särskild service, personlig assistans, måltider och lokalvård.

Lyckade rekryteringsträffar

Sofie Höglander och Ida Yngve som båda går ekonomiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium var två av eleverna på plats:

– Det är bra att kommunen är synlig hos oss på skolan, det hjälper många att få nya idéer om vad man kan sommarjobba med, säger Sofie och Ida.

Även Maria Timonen, chef för kommunens bemanningsenhet var nöjd med dagarna:

– Vi har haft många besökare i vår monter båda dagarna och flera har lämnat in intresseanmälan för jobb i sommar, så det känns positivt. Det är roligt att komma ut och prata med våra ungdomar, det ger en möjlighet att öka kunskapen hos våra unga om den breda flora jobb vi har att erbjuda inom kommunen. Jag ser fram emot nästa omgång rekryteringsträffar, vi hoppas på stort intresse även då, säger Maria Timonen.

Annonsering och fler rekryteringsträffar i vår

Under våren fortsätter rekryteringskampanjen med annonsering på sociala medier och i Kungsbackas kollektivtrafik. I mars genomförs också tre rekryteringsträffar:

  • 13 mars klockan 14–18, Kompetensmässan, Kompetenscentrum,Södra Torggatan 16 i Kungsbacka.
  • 15 mars klockan 10.30 – 13, Aranäsgymnasiet
  • 16 mars klockan 10.30 – 13, Elof Lindälvs gymnasium

Läs mer om hur man söker sommarjobb i kommunen