Visst är vatten värt ...

... är kanske inte världens bästa slogan, men du som går i årskurs 4–6 kan säkert komma på något bättre. För tio år sedan vanns slogantävlingen av förslaget "Jag älskar kranvatten! Släcker törsten – bra för miljön" som fick pryda våra vattenflaskor. Nu det dags att komma på en ny slogan.

Ett glas vatten från kranen i Kungsbacka kostar ungefär ett halvt öre. Att köpa sitt vatten på flaska i affären kostar ungefär tusen gånger mer och är dessutom sämre för miljön. Vi tycker givetvis att man ska dricka vårt friska och goda kranvatten istället. Därför delar vi ut vattenflaskor vid alla våra studiebesök. Att vi dessutom har ett av Sveriges bästa dricksvatten i våra kranar i Kungsbacka gör inte saken sämre! Vi vill också gärna förmedla att man inte ska slösa med kranvattnet och att vi alla måste hjälpas åt med att hålla våra vattendrag rena.

Vår gamla slogan på flaskorna är bra, men vi tror att ni kan komma på en ännu bättre! Vi vill att ni tänker fritt för att med några ord fånga varför man ska dricka kranvatten och/eller vara rädd om vårt vatten. Texten får inte vara för lång, max 60 tecken (antal bokstäver + mellanrum), men ju kortare desto bättre. Utöver det går det att skapa fritt! Max ett bidrag per klass. Har du frågor, kontakta miljöingenjör Charlotte Bourghardt på 0300-83 89 22 (eller e-post nedan).

Vi vill ha ert bidrag senast 22 februari till e-post:
charlotte.bourghardt@kungsbacka.se
 
eller med vanligt brev till:
Kungsbacka kommun
Teknik
434 81 Kungsbacka

Pris: Diplom och ett besök för hela klassen på Universeum
i Göteborg.
Prisutdelning: På Världsvattendagen 22 mars på Fyren. Du kan se vår utställning om vatten på Fyren hela vecka 12.