Burn Bright UF - bästa UF-företag i Halland

Burn Bright UF från Aranäsgymnasiet är Hallands bästa UF-företag. Nu väntar SM-final för tjejerna i Stockholm 8-9 maj.

I torsdags gick årets upplaga av Entreprenörskap på riktigt, den regionala UF-mässan 2017, av stapeln på Halmstad Arena. Över 180 UF-företag med gymnasieelever från hela Halland fanns på plats för att sälja sina produkter och tjänster, samtidigt som de tävlade i ett antal tävlingar och blev bedömda av jurypersoner från näringslivet i Halland.

Ljus gjorda på sojavax

Emelie, Tova, Emelie och Mathilda från Aranäsgymnasiets Teknikprogram som driver UF-företaget Burn Bright UF tog hem titeln "Bästa UF-företag". Burn Bright UF tillverkar ljus gjorda på sojavax. Deras mål är att tillverka ljus, fria från farliga kemikalier och att man kan återvinna och fylla på den glasskål som de har ljusen i.

- Det är väldigt mycket jobb bakom vår produkt berättar tjejerna. Hela tillverkningsprocessen är komplicerad men det är det värt en dag som idag.

Energi och engagemang

Staffan Hallström, förvaltningschef för Gymnasie & Vuxenutbildning i Kungsbacka och Hans Forsberg, ordförande i kommunstyrelsen i Kungsbacka fanns på plats i Halmstad.

- Vilken energi och vilket engagemang, fantastiskt att så många elever och lärare från Kungsbacka deltar, säger båda samstämmigt.

SM-final i Stockholm

Nu väntar finalen i Ung företagsamhet i Stockholm för tjejerna 8-9 maj. Här kommer Sveriges främsta unga entreprenörer under två dagar att visa upp sina företagsidéer, sälja sina produkter och tävla om SM-guld.

Juryns motivering

Bolaget har vidareutvecklat en produkt som finns i alla våra hem och har därigenom skapat ett modernt hållbart koncept. Med värme, gemenskap och smart refill bygger man kundlojalitet. Ett vinnande team för en ljus framtid!


Kontakta gärna

Jan Eklind, lärare på Teknikprogrammet, Aranäsgymnasiet
0300-83 40 00
jan.eklind@kungsbacka.se

Tova Gustafsson, VD Burn Bright UF
0760-18 18 57