Eksta släpper fler trygghetslägenheter

Nu kan du som är 65 år eller äldre söka lägenhet i Ekstas trygghetsboende. Lägenheterna går att söka fram till 24 mars och du söker genom kommunens bostadsförmedling.

I Kolla Parkstad bygger Eksta Bostads AB kommunens första trygghetsboende med beräknad inflyttning under våren 2018. I slutet av förra året släpptes de första lägenheterna i trygghetsboendet och nu släpps fler.

Om trygghetsboende

I ett trygghetsboende bor du i en vanlig hyresrätt, men har också extra service och aktivitetsmöjligheter. Det finns gemensamma utrymmen för samvaro, hobby och rekreation, samt en innergård med boulebana och odlingslådor. I huset finns också en anställd trygghetsvärd som har har till uppgift att främja trivseln och i samråd med de boende ordna gemensamma aktiviteter. Värden ansvarar för receptionen och finns på plats några timmar varje vardag plus en helg i månaden.

Detta ingår i hyran

I lägenhetshyran ingår värme. Därtill tillkommer avgifter för förbrukning av vatten, el samt en avgift för trygghet och service på preliminärt 1.400 kronor/månad.

Sök senast 24 mars

Lägenheterna i trygghetsboendet går att söka under perioden 10-24 mars och du söker genom kommunens bostadsförmedling som du behöver vara registrerad i. För att söka måste du också vid inflyttning i mars 2018 vara 65 år eller äldre.

Klicka här för att komma till kommunens bostadsförmedling

Mer information

Broschyrer och mer information hittar du på Ekstas webbplats. Du kan även kontakta Eksta på 0300-35 600 under vardagar klockan 10 - 16 (lunchstängt 12 - 13).

Saknar du dator eller har frågor som rör bostadsförmedlingen är du välkommen att kontakta kommunens kundcenter Kungsbacka direkt på 0300-83 40 00.