Fabrikationsfel orsaken till metallbitar i potatismoset

Ett fabrikationsfel visade sig vara orsaken till metallbitar i potatismoset som igår serverades vid lunch på Prästgårdsängens förskola.

- Leverantören har varit på plats och genomfört en besiktning av vispen och kunde konstatera att det rör sig om ett fabrikationsfel, säger verksamhetschef Annika Åkerlund. Nu inventerar vi tillsammans med leverantören våra likvärdiga maskiner för att säkerställa att detta inte inträffar igen.

- De barn som inte är lediga av andra orsaker kom tillbaka till förskolan idag som vanligt, säger Annika Hellström, verksamhetschef för pedagogiskt område Söder. Vårdnadshavarna har varit i kontakt med sjukvården och fått råd och stöd runt sina barns hälsa. Utifrån det vi vet nu har tack och lov inga fysiska skador uppstått med anledning av den olyckliga situationen.

Under gårdagens lunch på Prästgårdsängens förskola upptäcktes små bitar av metall i det hemlagade potatismos som serverades. Uppskattningsvis hade 25 barn ätit av moset innan detta upptäcktes. Så snart detta upptäcktes plockades moset bort och alla föräldrar till barn som var direkt berörda kontaktades.

Kontakta gärna

Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider
0300-83 43 36
Annika.akerlund@kungsbacka.se

Annika Hellström, verksamhetschef pedagogiskt område Söder
0300-83 47 71
Annika.hellstrom@kungbacka.se