Lindälvs pojkar återigen svenska mästare

Elof Lindälvs pojkar blev i onsdags än en gång svenska mästare i futsal. Detta efter att man försvarat sitt SM-guld från ifjol genom att i tur och ordning besegra Minerva gymnasium från Umeå och Upplands Bro gymnasium från Kungsängen i Stockholm.

Finalen spelades i Stockholm

Finalen spelades i Stockholm och i första matchen besegrade Bro gymnasium Minerva gymnasium med 5-1. Därefter möttes Lindälv och Umeå. En match som Elof efter en lite trög start kunde vinna med klara 7-3. Därmed blev den sista matchen mellan Kungsängen och Lindälv helt avgörande.

Högklassigt inomhusspel

Elofs killar började finalmatchen i ett rasande tempo och visade prov på högklassigt inomhusspel. Efter sex minuter hade man skapat mängder med målchanser och gått ifrån till ledning med 3-0. I andra halvlek kunde Lindälv utöka ledningen till 4-0 och även om hemmalaget reducerade i slutminuten var segern aldrig hotad. Elof Lindälv vann välförtjänt med 4-1.

Svenska mästare för fjärde gången

- Detta var fjärde gången som Elof Lindälv blev svenska mästare i futsal på pojksidan. Ett facit som sannolikt gör skolan till en av Sveriges mest framgångsrika i futsal genom tiderna, säger matchcoachen Niclas Lindén.

Vinnande laget 2017

Ståendes från vänster: Erik van Leest, Sebastian Heaver, Joakim Åberg, Victor Olofsson, Victor Alexandersson, Gustav Tilander.

Knästående från vänster: Erik Norheim, Erik Jonasson, Felix Hellberg, Julius Johansson, Magnus Johansson, Nolan Price Johansson.

Matchcoacher var Hans Johnsson och Niclas Lindén.