Nyföretagarkväll inspirerade många

Många nya och blivande företagare tog under måndagskvällen chansen att besöka Filmhuset Facklan och vårens nyföretagarkväll. På plats fanns bland annat tre lokala entreprenörer som berättade om sina respektive företag, och vägen från idé till framgångsrikt företag.

Att Kungsbacka har ett högt nyföretagande, och att intresset för att starta eget är stort är knappast något nytt. Under måndagskvällen den 13 mars besökte närmare 60 personer Filmhuset Facklan för att träffa och få tips, råd och inspiration av lokala entreprenörer, Nyföretagarcentrum, Skatteverket och Kungsbacka entreprenörsskola.

Kvällen inleddes med att Näringslivsutvecklare Elisabeth Ankarcrona hälsade besökarna välkomna och berättade om kommunens arbete kring näringsliv och företagande. På plats fanns även representanter från Skatteverket och Nyföretagarcentrum som också gav tips och råd om vad som kan vara bra att tänka på när man ska starta eget företag.

Inspirerad och förväntansfull grafiker

En av besökarna som var på plats under kvällen var Adnan Edrees.

– Jag kommer ursprungligen från Syrien och bodde en tid i Jordanien där jag studerade grafisk design. Sedan jag kom till Sverige för tre år sedan har jag bland annat arbetat med grafisk form här i Kungsbacka, och nu vill jag gärna starta upp min egen verksamhet. På sikt hoppas jag kunna starta upp mitt företag som kommer att erbjuda tjänster kring allt från grafisk form till webbdesign. Kvällen har gett mig många goda råd och jag känner mig inspirerad att komma igång, säger Adnan.

Ung entreprenör med tydliga mål

Under kvällen hölls också föreläsningar där besökarna fick möjlighet att lyssna till de tre lokala entreprenörerna Veronica, Staffan och Lucas som alla berättade och delade med sig kring sina erfarenheter och utmaningar i sina respektive företag i vitt olika branscher. Veronica designar smycken och driver företaget Tilva by Eliz med egen webbshop, och Staffan arbetar genom sitt företag EGEA AB med att reducera svavelväte i skilda miljöer. Den sista och yngsta entreprenören var Lucas Börjesson, som sedan drygt två år tillbaka driver städföretaget Bofint städservice.

– Anledningarna till Bofint har gått bra tror jag är flera, men jag tror att en viktig orsak är att jag har ägnat mig åt det jag är bra på. Jag tycker själv att jag är bra på att organisera och knyta nya kontakter, vilket jag tror bidragit till framgångarna. När jag startade upp företaget för drygt två år sedan städade jag hos min pappa och idag har vi 22 anställda. I framtiden hoppas jag kunna göra företaget välkänt och utveckla det till ett av de största namnen i branschen, säger Lucas.

Ta nästa steg – anmäl dig till entreprenörsskolan!

Är du blivande företagare och vill ta nästa steg i resan mot att starta upp ditt företag? Ta chansen att anmäla dig till Kungsbacka entreprenörskola! Under sju tillfällen får du tips, praktiska råd och vägledning om att starta och driva ett företag. Kurserna leds av rådgivare med mångårig och gedigen erfarenhet av att själva driva företag. Första tillfället startar den 30 mars och det finns fortfarande platser kvar.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig

Kontakta gärna

Näringslivschef Elinor Filipsson
0300-83 44 89
elinor.filipsson@kungsbacka.se

Näringslivsutvecklare Elisabeth Ankarcrona
0300-83 42 28
elisabeth.ankarcrona@kungsbacka.se