Träning med modersmjölken blev Kungsbackas största gym

Nyligen besökte kommunens styrande politiker och näringslivsenheten Kungsbackas största gym, Träningskompaniet. Ägaren Björne Hebelius är ett exempel på den fantastiska företagaranda som spirar i Kungsbacka.

Med 100-talet ”kraftmaskiner”, boxningsring, 1 500 kvm träningsyta, spinningsal och specialväggar för att skapa lugn till yogapassen är Träningskompaniet ett energihål för alla åldrar.

Äldsta ”kraftpaketet” är 93 år och tränar fortfarande regelbundet. Mest kända kraftpaket är Arnold Schwartzenegger som plötsligt dök upp i början av året för en träningsstund.

Företagare i själen

Att Björne Hebelius startade ett gym för 30 år sen var ingen slump. Uppväxt i Majorna med en mamma som startade Sveriges första gym för damer och styvpappa som body builder känns valet givet.

Samtidigt är Björne ett levande exempel på den fantastiska företagaranda som spirar i Kungsbacka. Gymmet må ha varit kärnverksamheten under alla år, men som sann entreprenör har han hunnit med att driva flera andra företag. Båtrenoveringar, bastuinstallationer och näringspreparat för OS-trupper är bara några av alla de verksamhetsområden han jobbat med.

- Som ung kan man gasa och det gjorde jag. Såg jag en möjlighet var det bara att köra. Nu fokuserar jag min energi helt på Träningskompaniet, berättar Björne som snart ska påbörja renovering av lokalerna. Nu satsar jag för fullt fram tills jag är 70 år, tillägger han.

Kontakter med kommunen

För kommunens styrande politiker som var på företagsbesök berättade han om sin företagarresa och utmaningarna att gå från hyrd lokal till egen i Kungsbacka. Att köpa mark för att bygga på centralt är inte så lätt. Men för drygt tio år sen fick han möjlighet att köpa gamla posthuset, vilket visade sig vara ett lyckokast. Lokalerna var perfekta för ändamålet och dessutom fanns det gott om parkeringsplatser.

- En del kontakter med kommunen har det varit genom åren. Mina erfarenheter är goda, oftast går det att få hjälp när man behöver, tillägger Björne, som också bor i kommunen sedan många år tillbaka.

Kontakta gärna