Trasig maskin orsakade problem med lunchen

Under dagens lunch på Prästgårdsängens förskola upptäcktes små bitar av metall i det hemlagade potatismos som serverades. Uppskattningsvis har högst 25 barn ätit av moset innan detta upptäcktes. Så snart detta upptäcktes plockades moset bort och barnen fick annan mat istället. Alla föräldrar till barn som är direkt berörda har kontaktats.

Rekommendationen från sjukvårdsupplysningen 1177 vid händelser som denna är att söka kontakt med sjukvården och föräldrarna har informerats om detta via förskolan 

- Det är verkligen beklagligt när sånt här händer, metallbitarna kommer från en tillagningsutrustning som gått sönder, säger måltid Annika Åkerlund. Den utrustning som användes vid det här tillfället har nu plockats bort.

Kontakta gärna

Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider
0300-83 43 36
Annika.akerlund@kungsbacka.se

Annika Hellström, verksamhetschef pedagogiskt område Söder
0300-83 47 71
Annika.hellstrom@kungbacka.se