Upplev skollunchen på riktigt

Vi bjuder in dig att proväta den mat som barn och elever äter. Boka lunch på grundskolor och förskolor och upplev skolmat på riktigt. I nästa steg diskuterar du skolmat med politikerna. Välkommen att äta och prata mat!

Nu har du möjlighet att luncha och uppleva hur det är att äta i en skolmatsal i en grundskola eller på en förskola. När du bokar dig på lunch blir du sedan inbjuden till dialog om skolmaten torsdagen den 30 mars. Initiativet kommer från Anders Ekström (M), politiker vid förvaltningen Förskola & Grundskola.

– Skolmat berör alltid och vi vill prata mat för att få veta vad våra invånare tycker. Du som kommer får uppleva hur det är att äta i en skolmatsal, ta del av det som serveras och sedan prata med politikerna för att kunna påverka skolmaten, säger utvecklingsledare Jens Alderblad, förvaltningen Förskola & Grundskola.

 Vi vill alltid ha en dialog om den mat vi serverar, säger Annika Åkerlund, verksamhetschef Måltider. Maten till våra skolor och förskolor utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer, men det finns också mycket annat som påverkar måltidsupplevelsen för barnen och eleverna. 

Vem får komma?

Alla är välkomna och äta lunch under dessa två veckor. Vår förhoppning är att många föräldrar till barn och elever anmäler sig och provsmakar maten under den här perioden. I dialogen ska de sedan återkoppla hur de upplevde måltiden och matsalen, hela måltidsupplevelsen alltså!

Provät 13- 17 mars och 20-24 mars

Möjligheten att äta lunch pågår i två veckor. Första perioden startar måndagen den 13 mars och avslutas fredagen den 17 mars, period två startar måndagen den 20 mars och avslutas fredagen den 24 mars. Mellan klockan 11 - 12.30 är du välkommen på lunch. Sista dag för att anmäla dig som lunchgäst under kampanjens sista vecka är 21 mars.

Så går det till

Du anmäler dig via formuläret nedan, ange var och vilken dag du vill äta. Du får en bekräftelse på din e-post som du visar upp i samband med lunchen. På grundskolorna finnas måltidsvärdar. Dessa bär ett grönt band med texten ”måltidsvärd”. Hur du anmäler dig hittar du längst ner i denna artikel.

Vad händer efter jag ätit?

När du ätit din lunch är du berättigad att delta på en måltidsdialog med politikerna på förvaltningen Förskola & Grundskola och Service på kvällen torsdagen den 30 mars. Då får du berätta om vad du tyckte om maten, och hela din matupplevelse. Du får en påminnelse via e-post när det närmar sig, även var dialogen äger rum.

Här kan du läsa mer om vår mat 

Det är många barn och elever som äter skolmat varje dag. Vi har bra mat i vår kommun, men kan alltid bli bättre.
Här kan du läsa mer om mat på förskolan
Här hittar du svar på frågor om mat i grundskolan. 
Här kan du även ta del av matsedel.

Om kampanjen

Initiativet kommer från Anders Ekström (M), politiker vid förvaltningen Förskola & Grundskola och samarbetar under denna kampaj med politiker på Service. Allt avslutas med en invånardialog om skolmaten torsdagen den 30 mars och förhoppningen är att många vill delta och prata skolmat med politikerna.

Smaklig måltid!

Kontakta gärna

Utvecklingsledare, Jens Alderblad
0300- 83 40 19
Jens.alderblad@kungsbacka.se 

Kom och upplev skollunchen på riktigt

Välkommen och boka dig på lunch på våra grundskolor och förskolor under vecka 11 och 12. Fyll i formuläret nedan var du vill äta och vilken dag. Kampanjen provät pågår till och med 24 mars, sista dag för att anmäla att du vill är och var är tisdagen den 21 mars, därefter stängs formuläret.

Anmälan är till för att vi ska veta kunna planerat hur många måltider som ska lagas en viss dag. Vi behöver också bocka av på plats vilka som äter och att påminna om deltagande till dialogen den 30 mars.