Var rädd om vårt vatten

Varifrån kommer ditt dricksvatten? Och hur hamnar det i kranen hemma? Dessa och andra frågor om dricksvatten får du svar på om du besöker kulturhuset Fyren 21–25 mars eller naturum på Fjärås Bräcka 26 mars.

22 mars varje år infaller FN:s internationella vattendag. I samband med Världsvattendagen uppmärksammar vi värdet av vårt vatten. Fler måste förstå hur viktigt det är att vi tar hand om vattnet nu om vi ska ha tillgång till samma kvalitet i framtiden. Många i Sverige tar rent och friskt vatten för givet. Det vill vi ändra på.

Välkommen till kulturhuset Fyren

21–25 mars är du välkommen till kulturhuset Fyren där det pågår en utställning som både visar hur vi får vårt dricksvatten och hur det smutsiga avloppsvattnet renas innan det släpps ut i naturen igen.

Onsdag 22 mars klockan 13.30 delas priset ut för bästa bidrag i tävlingen ny slogan för vårt dricksvatten. Vinnarna är ...

Välkommen till naturum

Söndag 26 mars är du välkommen till vår utställning om dricksvatten på naturum på Fjärås bräcka.

  • Utställning där personal från kommunens vattenverk är på plats och informerar om hur vi framställer ditt dricksvatten.
  • Visningar av vattenverket klockan 12 och 14. (Naturum har öppet 11–16).
  • Poängpromenad. Dricksvattenflaska till alla som lämnar in ett ifyllt svarsformulär.

Friskt vatten

I Kungsbacka kommun är det förvaltningen för Tekniks VA-avdelning som producerar det kommunala dricksvattnet. Det mesta kommer från vattenverket på Fjärås bräcka där vi producerar över fem miljoner kubikmeter friskt dricksvatten varje år. Det skickas sedan ut via 75 mil ledningar till cirka 65 000 av kommunens invånare.