Kommunen firade SM-medaljörer och delade ut stipendier

Kungsbacka kommun delar varje år ut utmärkelser till idrottare som vunnit ett mästerskap och stipendier till föreningar och ledare i förening.

Idrottsstipendium till fyra föreningar

I år delades idrottsstipendiet ut i samband med HK Aranäs hemmamatch mot Hammarby i Aranäshallen söndagen den 2 april. Fyra föreningar fick dela på prissumman på 25 000 kronor och uppvaktades av Peter Söderberg, ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa och Linus Kron, förvaltningschef Kultur & Fritid.

Idrottsstipendium delas ut till idrottare som främjar folkhälsan samt stimulerar och uppmärksammar ambitiösa och framgångsrika idrottsutövare, lag eller föreningar. Följande fyra föreningar tog emot stipendium för sitt arbete under 2016.

Sandö Innebandyklubb - 5 000 kronor

Nämndens motivering:
Sandö IBK arbetar målmedvetet för ett ökat engagemang av flickor och pojkar i sin sport. För att visa vår uppskattning för föreningens jämställdhetsarbete som medverkat till ökad kontakt mellan barn, ungdomar och seniorer, vill vi med detta stipendium ge ett bidrag till lägerverksamhet. Vi önskar föreningen lycka till med sitt fortsatta jämställdhetsarbete.

Kungsbacka Fäktklubb - 5 000 kronor

Nämndens motivering:
Kungsbacka Fäktklubb bedriver verksamhet, som kanske inte varje dag syns i media, men som är en idrott som nått stora framgångar. Vi är imponerade över klubbens tillväxt på kort tid och ser det positiva med en sport som fångar upp både flickor, pojkar och seniorer. Ett starkt arbete från en engagerad styrelse. Vi tackar klubben för ett gediget arbete som gynnar både idrottsvärlden och folkhälsan.

Tölö Gymnastikförening - 5 000 kronor

Nämndens motivering:
Tölö Gymnastikförening har haft stora framgångar på senare tid för sina juniorer. Föreningens duktiga tränare har lyckats med bedriften att aktivera fler ungdomar i gymnastik, trots för närvarande besvärliga förhållanden med att iordningställa lokaler inför träning. Vi vill med detta stipendium uppmuntra föreningen till fortsatt folkhälsoarbete där vår förhoppning även är att föreningen ska locka fler pojkar till sina aktiviteter. Vi önskar föreningen lycka till med sitt fortsatta arbete och är stolta att snart kunna erbjuda en ny gymnastikhall.

Onsala Pirates Basketbollklubb - 10 000 kronor

Nämndens motivering:
Onsala Pirates Basketbollklubb bildades 2007. Under denna period har man lyckats att kraftigt öka intresset för basket. Föreningen har idag nästa lika många pojkar som flickor som deltar i sporten. Vi ser mycket positivt på jämställd idrott och aktivt deltagande av såväl flickor som pojkar. I år fyller föreningen tio år och har för avsikt att delta i en internationell cup. Med detta stipendium är det vår önskan att föreningen ska lyckas väl och locka fler till sin idrott.

Tenntallrikar till SM-medaljörer

Kungsbacka kommun delar varje år ut tenntallrikar till idrottare som blivit svensk-, nordisk-, världs- eller olympisk mästare och som tävlat för en Kungsbackaförening.

På kommunfullmäktiges möte den 4 april fick alla SM-medaljörer från 2016 ta emot utmärkelse från ordförande och vice ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa. De tackades för sina insatser och firades med tenntallrik, blommor och prinsesstårta.

Konståkning

Tenntallrikar delades i år ut till de 22 tjejer i Team Spirit, Kungsbacka konståkningsklubb som blev svenska juniormästare i lag i februari förra året.

Styrkelyft

Tenntallrik gick också till Hannes Levy från föreningen Pure Power som blev svensk juniormästare i styrkelyft 105 kilo i maj förra året.

Stilpass på islandshäst

Även Elise Harrysson från föreningen Vinir Islandshästförening fick en tenntallrik för att ha blivit svensk juniormästare i PP1U Stilpass i somras.

Årets ledare

Stipendium till årets ledare 2016 gick till Philip von Platen. Philip fick ta emot stipendiet på kommunfullmäktiges sammanträde av Per Ödman (M) kommunfullmäktiges ordförande.

Läs mer om Philip von Platen - årets ledare 2016

Kontakta gärna

Nämndsekreterare Erik Norinder
0300-83 48 83
erik.norinder@kungsbacka.se