Samverkan är temat på SSA-konferensen

Idag är det dags för den andra dagen av rikskonferensen samverkan skola-arbetsliv. Kungsbacka har tagit över stafettpinnen från Umeå och förväntningarna är stora då samverkan är temat. Konferensen pågår mellan 19-21 april och är på Kungsbacka teater och Aranäsgymnasiet.

- Syftet med konferensen är att utbildning och arbetsliv ska mötas, diskutera, kunskapa och inspireras tillsammans. Att levla samverkan handlar om att oavsett hur mycket eller lite man samverkar idag, kan vi alla utvecklas, hitta nya vägar och inspireras, säger projektledare Frida Svensson.

Inledning med lokala förmågor

Under onsdagen välkomnades deltagarna av elever från Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet. När programmet drog igång hälsade kommundirektör Ann-Charlotte Järnström deltagarna välkomna till Kungsbacka och 2017-års SSA-konferens. Därefter bjöds det på show med musikunderhållning med Estetiska programmet. Även övriga konferensdagar kommer lokala förmågor att förgylla konferensen med olika inslag. Bland annat film och sång med förskolan Kokosnöten, efter-lunch-gymnastik med barn från Klinnekärrs förskola och härlig musik från Hålabäcksskolans elever.

På programmet

Teo Härén, en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare är moderator under konferensen. Kajsa Bergqvist föreläser om mod, passion och att aldrig ge upp. Björn Söderberg, årets talare i Sverige 2008, visar hur vår livsstil inte är hållbar, men samtidigt hur vi kan förändra.

Lärande exempel

Tillsammans med representanter från arbetslivet diskuteras framtidens kompetensbehov, forskare presenterar senaste forskningsresultat om entreprenöriellt lärande och mängder av lärande exempel – ur ett regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Dessutom genomsyras dagarna av skolelever som bidrar på många spännande sätt.

Följ webbsändningen

Är du nyfiken på programmet men har inte möjlighet att vara på plats i Kungsbacka? På www.madebykungsbacka.se kan du följa webbsändningen.