Nytt badhus i Kungsbacka 2020

Den 4 april tog kommunfullmäktige beslutet att avsätta 426 miljoner kronor själva badhusbyggnaden och konstnärlig utsmyckning samt 100 miljoner kronor för den infrastruktur och park som ska omge badhuset.

Det nya badhuset är en stor investering som ska vara dimensionerad för Kungsbackas behov år 2040 och man beräknar att det ska vara anpassat för 300 000 besök om året.

- Det här en är milstolpe i projektet, säger projektledare Christian Andersson från förvaltningen för Service. Nu arbetar vi vidare med vår upphandlade samarbetspartner för entreprenaden. De skisser man nu utgår från innebär bland annat en 50-metersbassäng, en familjedel samt en relaxavdelning.

Sedan ett par veckor tillbaka finns också en upphandlad samarbetspartner för byggnationen. Den upphandlade entreprenören är Betonmast AB.

- Att upphandla en samarbetspartner innebär att vi nu arbetar tillsammans för att utforma badhuset utifrån den budget vi har det blir mycket enklare att göra justeringar under byggets gång, säger Christian Andersson. Blir det dyrare än riktpriset vi kommit överens om, delar vi och entreprenören på kostnaden, så båda har intresse av att hålla priset nere.

 

Kontakta gärna

Enhetschef Lokalförsörjning 
Maria Rosenberg
Maria.rosenberg@kungsbacka.se