Philip von Platen - årets ledare 2016

Philip von Platen från Kungsbacka fäktklubb har utsetts till årets ledare av nämnden för Fritid & Folkhälsa.

På kommunfullmäktiges sammanträde den 4 april fick Philip von Platen 29 år ta emot stipendium på 5 000 kronor efter att ha utsetts till 2016 års ledare i en ungdomsorganisation.

Nämndens motivering till stipendiet:
Philip von Platen har på kort tid lyckats vända en negativ spiral med minskat medlemsantal till ett ökat engagemang i klubben som fått till följd att medlemsantalet ökat och att fäktare som tagit paus återkommit. Ett kvitto på hans engagemang och ledaregenskaper kom vid säsongens första tävling i masterserien där han coachade fram en av fäktarna till guld. Det är med stor glädje och stolthet vi överlämnar årets ledarstipendium till Philip för att han ska kunna vidareutveckla sig i sin roll som coach och förebild i klubben.

Fäktningen betyder mycket för Philip

Philip, det var en fin motivering, hur har du lyckats med detta?

–  Ohh nä vet inte, det har bara kommit naturligt. Ingen annan tog över i föreningen, jag är den enda som är kvar sedan föreningen bildades 1999.

Hur länge har du varit tränare?

– Jag har tränat själv sedan jag var 11 år. När jag var 13-14 år blev jag hjälptränare. Nu tränar jag både yngre och äldre i klubben.

Vad betyder fäktklubben för dig?

– Tydligen ganska mycket, annars hade jag inte varit kvar. Om jag inte hade tagit över som ordförande och tränare hade klubben runnit ut i sanden, det vore dumt. Det här blir en del av livet när man hållit på så länge. Jag kör tre träningar varje vecka och anpassar mina jobbtider så att jag kan träna på eftermiddagarna.

Vad betyder ditt engagemang för fäktarna?

– Det är nog ganska mycket. Det har blivit bättre stämning. Folk kommer tillbaka och tränar och vi har börjat tävla.