Rekordmånga förslag och röster från unga

112 förslag och 1320 röster har kommit in under vårens Barbrobetalar-kampanj, där unga lämnar förslag på förbättringar i Kungsbacka kommun.

– Det har varit ett mycket stort engagemang från ungdomarna i vårens kampanj, säger Nedim Kirlic, projektledare för Barbrobetalar. Den här gången har vi kampanjat på ett lite nytt sätt. Ungdomskonsulenterna har inte bara varit på skolor, utan även bjudit in klasser till områdeslokaler runt om i kommunen. Det verkar som att det gett resultat.

Överst på topplistan med flest röster är förslaget om gratis busskort för alla under 18 år. Kortet ska gälla dygnet runt, inklusive för Göteborgsområdet. Högt upp hamnar även förslagen om konstgräs på Presseskolan, bandyhall i Frillesås, multiarena i centrala Kungsbacka och fritt wi-fi på bussarna.

Rådslag på Fyren 26 april

De förslag med flest röster ska diskuteras på ett rådslag mellan politiker, tjänstepersoner och ungdomar. Rådslaget äger rum på kulturhuset Fyren 26 april klockan 18.

Alla förslag som lämnats får svar, oavsett om de går vidare till rådslag eller inte.

Här kan du se listan på alla förslag och röstresultat.

Vad är Barbrobetalar?

Barbrobetalar är ett forum för ungdomsinflytande som funnits i Kungsbacka kommun sedan 2005. Tanken är att det ska underlätta för ungdomar att komma i kontakt med och lämna förslag till politiker. Varje vår och höst genomförs en kampanj där unga mellan 14 och 20 år kan lämna in förslag på förbättringar i kommunen.

Utökade skolbusskort, ny gymnastik- och parkourhall i Kungsbacka, verkstadslokal i Åsa, musikstudio i Frillesås och skejtpark i Kullavik är exempel på några förslag som genomförts under åren.

Barbrobetalar har även en pott med pengar ”Barbros bankomat” som ungdomar kan söka under hela året. Pengarna är vikta för icke-vinstdrivande projekt som rör ungas fritid.

Här kan du läsa mer om Barbrobetalar.

Kontakta gärna

Utvecklare Nedim Kirlic
0300-83 78 50
nedim.kirlic@kungsbacka.se